Обстрілював цивільні об'єкти Донеччини: за сприяння чернівецьких слідчих СБУ до 16 років тюрми засуджено бойовика «ДНР»

16.08.2024 11:37   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За матеріалами СБУ до 16 років в’язниці засуджено бойовика «днр», який обстрілював цивільні об’єкти Донеччини.

Про це повідомляє пресцентр СБУ у Чернівецькій області.

Колегія суддів Шевченківського районного суду Чернівців визнала беззаперечними зібрані Службою безпеки докази державної зради ще одного бойовика так званої «народної міліції днр», який воює проти України на боці держави-агресорки.
 
Мова йде про 23-річного уродженця росії, який раніше проживав у Торецькій міській територіальній громаді та притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки.
 
За даними слідства, у 2019 році фігурант втік на тимчасово окуповану територію Донецької області та добровільно вступив до мотострілецької бригади окупаційного угруповання рф - так званої «народної міліції днр».
 
Після початку повномасштабного вторгнення, у складі ворожих військ брав участь у знищенні інфраструктури українських міст та вбивствах мирних мешканців.
 
Крім того фігурант причетний до окупації населених пунктів Донецької області. За «старання» під час знищення української інфраструктури, зловмисник був нагороджений «відзнаками» з рук командування російських військ.
 
 
Наразі зловмисника суд визнав винним за ч.2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації)
 
Кримінального кодексу України. При винесенні вироку також було враховано і не відбуте покарання за крадіжки, призначене фігуранту ще у 2017 році. Тож тепер зрадника заочно засуджено до 16 років тюрми з конфіскацією усього належного йому майна.
 
Співробітники СБУ проводять комплексні заходи для затримання зрадника і притягнення його до визначеної судом відповідальності. Розслідування проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews