За сприяння слідчих СБУ в Чернівецькій області засудили колаборанта, який організовував псевдореферендум на Херсонщині

22.08.2024 09:38   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За матеріалами СБУ до 10 років засуджено колаборанта, який організовував псевдореферендум щодо приєднання Херсонщини до рф.

Про це повідомляє прес-центр СБУ в Чернівецькій області. 

Шевченківський районний суд Чернівців визнав беззаперечними зібрані Службою безпеки докази щодо колабораційної діяльності мешканця Херсона, який у складі створеної окупаційною владою «дільничної виборчої комісії» організовував проведення незаконного «референдуму».

За інформацією слідства, херсонець, який раніше працював у сфері торгівлі, перейшов на бік окупантів і у вересні 2022 року добровільно вступив до місцевого «виборчкому» рашистів.

Колаборант агітував людей проголосувати «за приєднання» Херсонщини до рф, звіряв списки виборців, а безпосередньо під час «голосування» видавав «бюлетені», зокрема, особисто вручив один із них гауляйтеру володимиру сальдо.

Внаслідок таких незаконних дій фейкової «дільничної комісії» держава-агресорка визнала «результати референдуму» і оголосила Херсонську область частиною російської федерації.

Після звільнення Херсона Силами оборони України зловмисник «накивав п’ятами» разом із окупантами.

Суд визнав фігуранта винним у скоєнні злочину за ч.5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність - участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території) і заочно призначив покарання у вигляді 10 років в’язниці з конфіскацією майна.

Також йому заборонено протягом 15 років обіймати будь-які посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги.

Місця перебування зловмисника відомі, тож співробітники СБУ вживають усіх необхідних комплексних заходів для притягнення його до визначеної судом відповідальності.

Розслідування проводили слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews