Буковинський постачальник електрики завдав збитків комунальному підприємству на суму 3,3 млн грн

22.08.2024 15:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Посадовець постачальної фірми уклав договір з КП, в якому не зафіксували ціну на саме постачання електрики, повідомили в прокуратурі Буковини.

Буковинський постачальник електрики завдав збитків комунальному підприємству на суму 3,3 млн грн. Начальник служби з питань постачання електричної енергії товариства з обмеженою відповідальністю уклав договір з комунальним підприємством, в якому не зафіксували ціну на тариф постачання електрики. В наслідок цього, протягом року ціна на постачання електрики постійно зростала, через що чернівецьке державне підприємство переплатило 3,3 млн грн.

За даними слідства, у лютому 2020 року, начальник служби з питань постачання електричної енергії товариства та керівник комунального підприємства з порушенням закону уклали договір на постачання електричної енергії.

«Правоохоронці встановили, що у кінцевій редакції договору сторони умисно упустили обов’язковий пункт про неможливість внесення змін до істотних умов договору – ціни. Це свідоме упущення у договорі дало можливість постачальнику упродовж року протиправно збільшувати ціну на постачання електроенергії».

Такий договір призвів до розтрати майже 3,3 млн грн з бюджету місцевої громади. Під час слідства, товариство повністю відшкодувало збитки, які заподіяло. Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 КК України (Заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах). Відповідальному за розтрату загрожує позбавленням волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews