Масована атака 26 серпня: влучання в енергооб'єкти, загиблі та знищення ракети на Закарпатті, проліт ракет над Буковиною

26.08.2024 10:58   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Росія вранці 26 серпня атакувала Україну дронами та ракетами, зокрема "калібрами" з військових кораблів у Чорному морі та ракетами з бомбардувальників Ту-95МС.


Повітряні сили України о 4:43 ранку зафіксували в повітряному просторі Росії активність 11 бортів Ту-95МС. Це стратегічні бомбардувальники, які можуть запускати ракети Х-101/Х-555. Про рух ракет почали писати близько 7:40, пише "Суспільне".

За даними прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, цього ранку постраждали 15 областей, ціллю стала енергетична інфраструктура.

"Ворог застосував різні види озброєння: БпЛА, крилаті ракети, «Кинджали». Є поранені та загиблі. Щирі співчуття рідним і близьким", — написав глава уряду.

Шмигаль на тлі цього обстрілу звернувся до міжнародних партнерів, аби ті надали Україні далекобійну зброю та дозвіл партнерів бити нею по російських об'єктах.

У Чернівецькій області зафіксовано проліт ракет. 

У Києві було чути серію вибухів, передавали кореспонденти Суспільного. В деяких районах зникло електропостачання та вода. Мер Києва Віталій Кличко пояснив, що відключення повʼязані з проблемами в загальноукраїнській енергетичній мережі. Згодом, о 10:33 Кличко сказав, що енергетики та комунальні служби відновили водопостачання на правому березі столиці. Воно нормалізується протягом години.

Київводоканал повідомив, що через знеструмлення відсутнє водопостачання у Шевченківському, Святошинському, Солом’янському та Голосіївському районах столиці.

Київська міська військова адміністрація оголосила, що розгортає Пункти незламності по Києву через екстрені відключення електрики.

Обласна адміністрація говорить, що є дані про пошкодження інфраструктурних об’єктів на Київщині:

"Вже маємо інформацію про поранену людину. Її доправлено до одного з районних медзакладів, надається необхідна допомога. "Також фіксуємо пошкодження приватних будинків внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в 4 районах. Деталі згодом".
У Луцьку внаслідок російської атаки пошкоджено багатоквартирний будинок. Внаслідок атаки в місті є загиблий, повідомив міський голова Ігор Поліщук. Окрім багатоповерхівки в місті також ушкоджено обʼєкт інфраструктури.

У місті також є пошкодження ще одного житлового будинку, там травмувалася людина, додав начальник ОВА Юрій Погуляйко.

У Дніпрі та Кривому Розі також чули вибухи. Про це повідомили кореспонденти Суспільного.

Станом на 09:30 через ранкові обстріли Дніпропетровщини загинув 69-річний чоловік. Сталося кілька займань. Зокрема, пожежа у дачному будинку. Інформацію уточнюють, повідомив начальник ОВА Лисак.

В обласному центрі через перепади напруги та відсутність електроенергії зупинились деякі підвищувальні помпові станції та теплорозподільні пункти. Через це знижено тиск води на верхніх поверхах будинків.

На Миколаївщині очільник ОВА Віталій Кім поінформував про трьох поранених внаслідок російських обстрілів.

"Все під контролем. Заряджайте пристрої на всяк випадок", — написав він і нагадав про роботу Пунктів незламності.

О 8:57 було чутно вибухи в Івано-Франківську, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Пізніше вибухи чули у Львові. Мер Андрій Садовий заявив, що через влучання в області у Львові можуть виникнути перебої з водопостачанням, допоки підстанції не перейдуть на резервне живлення. Також можливі перебої електроенергії. Влучань у самому Львові поки не виявили.

Вибухи лунали у Вінниці та області. Заступниця начальника ОВА Наталя Заболотна передавала про роботу ППО на Вінничині. Потім з'явилися проблеми зі світлом та водою.

Через аварійні вимкнення електроенергії у Вінниці двічі зупинялася водопровідна станція на Старому місті. Тут здійснюють переключення. Тимчасово може бути відсутнє водопостачання або ж спостерігатиметься слабкий тиск. Також фіксували зупинку станції "Вишенька", її переключили можливий слабкий тиск, повідомили в облводоканалі.

У Житомирі було чути звуки вибухів. Потім Житомирводоканал заявив, що місто без води через ракетну атаку. Більше інформації щодо відновлення водопостачання пообіцяли надати пізніше.

На межі Львівщини та Закарпаття 650 окремий зенітний кулеметний батальйон ЗСУ збив крилату ракету голова Закарпатської обласної державної адміністрації Віктор Микита.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews