У Румунському патріархаті незадоволені через передання ПЦУ каплиці в Чернівцях

10.09.2024 13:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Румунська православна церква висловила незадоволення через передання Православній церкві України каплиці-усипальниці Буковинських митрополитів у Чернівцях.

Про це повідомляє інформаційне агентство РумПЦ Basilica.

Як зазначили в Румунському патріархаті, вони з «жалем і сумом» відреагували на те, що в каплиці більше не можуть відправлятися богослужіння румунською мовою.

Додають, що не будуть залишатися байдужими «до конфіскації румунського символу ідентичності» та «порушення релігійної свободи румунських православних християн».

Румунський патріархат закликав владу Румунії втрутитися, щоб «румуни могли вільно молитися своєю мовою і приходити до Румунської православної церкви, якщо вони того бажають». Раніше богослужіння румунською у храмі звершувала Українська православна церква московського патріархату.

Водночас на своїй щомісячній пресконференції міський голова Чернівців нагадав, що нині міська рада має кілька судових справ за земельні ділянки з релігійними організаціями афілійованими з рф. Зокрема міська рада Чернівців вже відсудила та повернула в свою власність каплицю-усипальницю на Зеленій.

Джерело: "Шпальта"

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews