Чернівецька міськрада розірвала угоду з фірмою, яка встановлює валідатори у автобусах

13.09.2024 10:37   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Чернівецька міська рада 10 вересня розірвала угоду із фірмою "АЙК’Ю ТІКЕТ", яка раніше мала встановити валідатори для безготівкової оплати на маршрутах приватних перевізників. Наразі департамент транспорту уклав тимчасовий договір із тролейбусним управлінням. У міськраді очікують, що валідатори з'являться на всіх маршрутах до кінця року.

Про це повідомив заступник міського голови Чернівців Ігор Крохмаль, пише "Суспільне".

За його словами, основною причиною розірвання угоди є те, що фірма "АЙК’Ю ТІКЕТ" порушила терміни. Валідатори не з'явилися у приватних автобусах 1 липня. Станом на 12 вересня їх встановили на одному маршруті.

"Відбувалося відповідне листування між департаментом і оператором, встановлювали причини, з яких затримка йде, визначали, чи вони об'єктивні, чи це просто невиконання своїх зобов'язань по договору. Відповідно вирішили розривати угоду, бо оператор не виконав основну умову," — каже Крохмаль.

Водночас фірма "АЙК’Ю ТІКЕТ" отримала половину суми за встановлення валідаторів. Тому, за словами Крохмаля, очікують, що вона встановить ці валідатори. А решту встановлюватиме тролейбусне управління, з яким міська рада підписала тимчасовий договір. У рішенні виконавчого комітету міської ради йдеться, що тролейбусне управління робитиме це на період, поки на конкурсних засадах визначать іншого оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду у міському пасажирському транспорті на території громади.

Також фахівці тролейбусного управління відповідатимуть за роботу програмного забезпечення автоматизованої системи оплати.

"Сам процес встановлення валідатора не є таким високотехнологічно складним. Це технічна робота декількох годин — підключити валідатор і прикріпити його в автобусі, а далі вже працюють відповідні фахівці з ІТ, які підключають його до системи, і він працює," — каже Крохмаль.

Наразі тролейбусне управління має переукласти договори з приватними перевізниками та до кінця року встановити валідатори на їхніх автобусах.

Процедура і процес становлення валідаторів у міських автобусах не змінюється, каже Крохмаль. До кінця року очікують, що безготівкова оплата запрацює на всіх маршрутах приватних перевізників, як і зараз на комунальних.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews