За сприяння СБУ у Чернівецькій області заочно повідомлено про підозру російському губернатору, який фінансує вбивства українців

19.09.2024 09:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Служба безпеки зібрала доказову базу на губернатора брянської області рф алєксандра богомаза щодо фінансування військових підрозділів держави-агресорки, які беруть участь у війні проти України.
 
Про це повідомляє пресцентр СБУ у Чернівецькій області.
 
За даними слідства, губернатор рф із початку повномасштабного вторгнення постачав російським військам зброю, безпілотники, автомобілі, спецтехніку і спецобладнання для проведення так званої «сво» на сотні мільйонів російських рублів.
 
Також чиновник забезпечував фінансування одноразової «винагороди» «новобранцям», які підписали контракт на участь у війні проти українців.
 
Окрім того, своїм указом губернатор відкомандировував держслужбовців до «л/днр», а також до тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей для роботи в окупаційних адміністраціях.
 
Про всі ці дії керівник російського регіону звітував через підконтрольні медіа.
 
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 110-2 КК України (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України за попередньою змовою групою осіб).
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews