За тиждень у реанімаційне відділення Чернівецької обласної лікарні госпіталізували чотирьох людей, які отруїлися грибами

17.10.2024 20:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За тиждень у реанімаційне відділення Чернівецької обласної лікарні госпіталізували чотирьох людей, які отруїлися грибами. У них спостерігали нудоту, порушення свідомості та галюцинації. Наразі пацієнти одужують.

Про це повідомив завідувач відділення інтенсивної терапії Костянтин Дроник, йдеться у Facebook лікарні.

За його словами, пацієнти могли отруїтися грибами з родини мухоморових. Їх усіх привезли до лікарні бригади "швидкої" допомоги.

"Протягом доби при наданні невідкладної медичної допомоги пацієнти приходили до себе з позитивною динамікою. Далі їх переводили або в гастроентерологічне відділення, або виписували додому за їхнім наполяганням. Наразі всі пацієнти одужують", – каже Дроник.

У дописі йдеться, що наднебезпечним для людини є отруєння блідою поганкою. У цьому разі в людини спостерігають блювоту, пронос та погіршення самопочуття. У наступні одну-три доби стан може покращитися, опісля – порушення в роботі печінки та нирок. Якщо допомогу не надати вчасно, ризик смертності становить понад 90%.

"Якщо не звернутися до медиків протягом двох-трьох днів, відбуваються незворотні процеси. Якщо ниркову недостатність ще можна компенсувати гемодіалізом, то печінкова розвивається настільки швидко, що пацієнтові важко допомогти, не зважаючи на необхідне лікування", – повідомили у лікарні.

За інформацією Дроника, цьогоріч фіксують найбільше отруєнь грибами, бо раніше були роки, коли у реанімації не потрапляв жоден пацієнт.

"Максимум було один-два випадки на рік. Цього року ця цифра скоро сягатиме 10", – каже Дроник.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews