Львівські сирники та буковинська начинка: Клопотенко розсекретив, які страви подавали у поїзді Стармеру, Макрону, Туску і Мерцу

Опубліковано:
11 Травня, 2025 о 12:54
Львівські сирники та буковинська начинка: Клопотенко розсекретив, які страви подавали у поїзді Стармеру, Макрону, Туску і Мерцу
Фото з мережі Інтернет

Ресторатор і дослідник української кухні Євген Клопотенко презентував меню, яке він розробив для іноземних високопосадовців, що приїжджають до Києва потягами Укрзалізниці.

Про це кухар розповів у соцмережах, пише “Еспресо.Захід”.



10 травня до столиці залізницею прибули президент Франції Еммануель Макрон, прем’єр-міністри Польщі та Великої Британії Дональд Туск і Кір Стармер, а також канцлер Німеччини Фрідріх Мерц.

Так, Макрон скуштував борщ і качану кашу, Стармер замовив сирники, Туск — галушки, а Мерц — львівський сирник.

“Українська кухня знову працює на дипломатичному рівні. Бо це важливий елемент як дипломатії, так і промоції. Якщо після візиту переговори підуть краще — ми ні до чого. Це все смак”, — написав Клопотенко.

10 травня четверо лідерів зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським і на Майдані Незалежності вшанували пам’ять загиблих українських військових. Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Фрідріх Мерц, Дональд Туск і Кір Стармер також “провели продуктивну телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом щодо мирних зусиль”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Х, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.

Джерело: Новини Буковини
Теги: #буковинська начинка, #європейські політики, #Колопотенко, #новини буковини, #новини чернівців, #рецепти, #чернівецькі новини, #чернівці





Статті

Інтерв'ю
«Опілля» після реструктуризації: як тернопільська пивоварня зростає попри виклики ринку
13:04, 26 Червня, 2025

«Опілля» після реструктуризації: як тернопільська пивоварня зростає попри виклики ринку

Блоги

ТОП новини Буковини: