Буковинські правоохоронці припинили діяльність підпільного цеху з виготовлення цигарок (фото, відео)

26.02.2020 22:07   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У зловмисників вилучено понад 80 тисяч пачок готової контрафактної продукції, 7 тон сировини, обладнання та інші речові докази причетності до протиправного бізнесу. Загальна вартість вилученого становить приблизно 5,7 мільйонів гривень.

Під час досудового розслідування за фактом виготовлення фальсифікованих марок акцизного податку, співробітники відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та СБУ, під процесуальним керівництвом прокуратури Чернівецької області викрили незаконне виробництво підакцизної продукції.

Зокрема, правоохоронці встановили, що двоє буковинців, віком 41 і 47 років, організували в одному із сіл Чернівецької області цех з виробництва фальсифікованих тютюнових виробів. Попередньо, сировину для виготовлення підакцизного товару закуповували на території Молдови. Свою продукцію правопорушники реалізовували вроздріб на території України, а також контрабандним шляхом відправляли на експорт до Румунії.

Із залученням співробітників спецпідрозділу «КОРД» правоохоронці здійснили низку обшуків у місцях виготовлення, зберігання контрафактної продукції, а також в транспортних засобах і за місцем проживання організаторів протиправного бізнесу. В процесі обшуків вилучено:

  • лінію з виготовлення необлікованих тютюнових виробів;
  • 7 тон тютюну;
  • понад 80 тисяч пачок контрафактних цигарок, готових до реалізації;
  • марки акцизного податку однієї із сусідніх держав;
  • папір для виготовлення цигарок;
  • пакувальні матеріали;
  • чорнові записи;
  • техніку;
  • транспортні засоби, що використовувалися для здійснення незаконної діяльності.

За вказаними фактами співробітники Слідчого управління ГУНП спільно з обласним підрозділом Державної фіскальної служби проводять досудове розслідування, розпочате за статтями 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

 

Коментар: Тетяна Андрійчук - заступник начальника відділу комунікації ГУНП в Чернівецькій області

Відділ комунікації поліції Чернівецької області 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews