На Буковині УПЦ МП приватизувала ще один храм

19.11.2023 22:22   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Ще одну церкву на Буковині московський патріархат забрав у громади і передав у приватну власність.

Про це повідомив голова Юрківецької територіальної громади Віталій Шафер, пише "Молодий буковинець".

Церква в селі Ржавинці, що на Буковині, вже не є власністю парафіяльної громади, а належить приватній установі, де власником є представник московського патріархату.

Майно громади, а саме: церкву, два пам'ятні знаки та дзвіницю передали приватній установі "Соціально-духовний центр на честь Святої Трійці".

"Церква для москалів є нічим іншим, як елементом гібридної війни проти українців. Я неодноразово переконував отця Сергія у цьому і десь мав надію, що він разом з парафіянами перейде у лоно ПЦУ. Та він вирішив інакше. Вирішив обвести навколо пальця усе село. Точніше його частину, тому що із документів видно що 25 людей про це знали, або як мінімум 5 які підписалися під протоколом зборів", – написав Шафер.

6 серпня цього року він провів парафіяльні збори громади, де запропонував передати майно приватній установі "Соціально-духовний центр на честь Святої Трійці", де директоркою є Горбатюк Любов.

"Це означає, що те, що робили ваші діди, батьки і ви, вам не належить, тому що актом передачі Сергій Козарь передав це майно цій приватній установі", – йдеться у повідомленні.

Засвідчила документи нотаріус Душинська Н.В. на акті передачі майна. Голова громади Шафер повідомив про такі дії відповідні правоохоронні органи.

"Будемо боротися в законний спосіб, до моменту поки не повернемо церкву парафіяльній громаді села Ржавинці", – пообіцяв В. Шафер.

За даними Українського бюро кредитних історій, приватна установа "Соціально-духовний центр на честь Святої Трійці" зареєстрована 20 серпня цього року. Розташована у Чернівцях на вул.Руська, будинок 33. Статутний капітал організації становить 400 тис. грн. Розмір внеску до статутного фонду становить 200 тис. грн. Бенефеціар Сергій Козарь (священник УПЦ МП У с. Ржавинці). Зазначено, що основний вид діяльності організації – надання соціальної допомоги без забезпечення проживання для осіб похилого віку та інвалідів.

Зауважимо, що за цією самою адресою (м.Чернівці на вул.Руська, будинок 33) зареєстрована релігійна організація Чернівецько-Буковинської Єпархії УПЦ московського патріархату, де директором зазначено Валентина Єгоренка (митрополит Мелетій). Президент Володимир Зеленський 11 січня цього року позбавив його українського громадянства.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews