Знести частину багатоповерхівки Чесанова вимагають через суд

Це вже третє засідання суду у справі.

13.09.2017 21:30   Джерело: BukNews
Опубліковано : Нестор Махно

Справа у тому, каже Олександр Маркідонов, що мале приватне підприємство "Югікомп", співвласником котрого є рідномістянин Анатолій Чесанов, порушило межі своєю забудовою. Аби розібратися, чи це справді так, суддя вимагав від обох сторін надати необхідні документи. Щоправда, представники відповідача на жодне засідання до цього не з’являлися, спромоглися прийти лише нині, - пише BukNews.

- Представник "Югікомп", він не надав витребуваних документів, показав поки що обмірні креслення будівлі, але це не є тією документацією, яку витребував суд, - зазначив Олександр Маркідонов, представник ТОВ "Жесар".

Своєю чергою, представниця відповідача пояснила, що вони не встигли підготувати належним чином документи, бо директор, мовляв, був у відпустці. А відтак, попросили ще часу на підготовку.

Натомість представники товариства "Жесар" кажуть, що вирішили не чекати, а самі подали інформаційний запит до Департаменту містобудівного комплексу, аби дізнатися чи видавали їхнім сусідам містобудівні умови й обмеження. І ось яку відповідь отримали:

"Ваш запит щодо земельної ділянки на вулиці 28 червня, 42 розглянуло управління містобудування та архітектури департаменту. За результатами розгляду, повідомляємо про наступне: містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на вулиці 28 червня, 42 управління містобудування та архітектури не видавало".

- Тобто здача в експлуатацію унеможливлена, - констатував Олександр Маркідонов, представник ТОВ "Жесар".

Представниця відповідача коментувати ситуацію на камеру відмовилась.

Натомість під час засідання визнала, що багатоквартирний будинок не зданий в експлуатацію.

Тож виходить, в експлуатацію не здали, а людей заселили. Про що нещодавно запевняв сам депутат разом зі своїми колегами.

Також представник ТОВ "Жесар" каже, що на засіданні витребували проектну документацію, яку власники багатоквартирного будинку на вулиці 28 червня, 42, мовляв, відкоригували. Бо ж спочатку тут мав бути готель, але натомість виріс багатоквартирний будинок.

Адже, згідно з законодавством, каже Олександр Маркідонов, обов’язковою умовою внесення коригувань до проектної документації є наявність містобудівних умов та обмежень. Врешті, аби таки отримати та вивчити всі необхідні для розгляду справи папери, суддя вкотре переніс засідання. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: BukNews