На Чернівеччині розширення мережі ЦНАПів

01.03.2018 20:46   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівецькій області розширення мережі ЦНАПів сприятиме наданню адмінпослуг 95,5% мешканців. 

У рамках наради з питань впровадження реформи децентралізації та удосконалення діяльності центрів надання адміністративних послуг Чернівецької області директор Департаменту регіонального розвитку обласної державної адміністрації Віктор Подорожний доповів про стан децентралізації адміністративних послуг та системи їх надання.

Він повідомив, що делегування повноважень з надання найбільш затребуваних громадянами адміністративних послуг на місця дозволяє покращити та спростити доступ громадян до таких послуг, зробити отримання таких послуг більш зручним для споживачів, що є необхідною передумовою створення сервісної держави.  

На даний час в області функціонують 17 Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), зокрема: 11 - при усіх районних державних  адміністраціях,  2  –  у  містах  обласного значення (м. Чернівці  та м. Новодністровськ), 4 ЦНАПів, утворених в об’єднаних територіальних громадах, а саме: Глибоцькій, Сокирянській, Недобоївській та Великокучурівській ОТГ.

Роботу 17 Центрів надання адміністративних послуг забезпечують 74адміністратори.

Найбільш затребуваними послугами для мешканців Чернівецької області є послуги Держгеокадастру, послуги у сфері архітектурно-будівельного контролю, державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, речових прав на нерухоме майно,реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання осіб.

Основним завданням, в рамках процесу децентралізації адміністративних послуг, є створення ЦНАПів у найбільш віддалених населених пунктах Чернівецької області. Тоді послуги для населення стануть доступнішими.

У населених пунктах, які є адміністративними центрами районів, недоцільно утворювати та утримувати одночасно два центри надання адмінпослуг – при виконавчому органі місцевого самоврядування та при райдержадміністрації. З огляду на це, Мінекономрозвитку разом із Мінрегіоном та проектами міжнародної технічної допомоги підтримує утворення ЦНАПів в ОТГ, шляхом об’єднання ЦНАПу при РДА із ЦНАПом, утвореним в ОТГ. 

Планується, що після розширення мережі ЦНАП,  у  Чернівецькій області будуть функціонувати 29 центрів надання адміністративних послуг, що, відповідно, дозволить забезпечити 95,5% мешканців області якісними адміністративними послугами та часовою доступністю до ЦНАПів в межах 10 хвилин. 

Також під час наради обговорено напрямок взаємодії Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області із громадами.

Як повідомив Святослав Кішлар- начальник управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області, така взаємодія має базуватися на засадах партнерства. Одним з механізмів такої взаємодії можуть стати поліцейські станції – які  слугуватимуть покращенню безпеки громадян та протидії як адміністративним, так і кримінальним правопорушенням у об’єднаних територіальних громадах.  

У свою чергу начальник Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області Юрій Ватаманюк поінформував про стан передачі Головним управлінням Держгеокадастру у Чернівецькій області земельних ділянок сільськогосподарського призначення з державної в комунальну власність об’єднаним територіальним громадам.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

null
Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews