У Школах Буковини підвищать рівень енергоефективності

13.03.2018 22:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Курс на енергоефективність – це один з основних аспектів євроінтеграції. Раціональне споживання електроенергії не лише виховує у суспільстві навички відповідального та дбайливого ставлення до ресурсів, а й сприяє суттєвому скороченню витрат.

В умовах постійного зростання цін на основні види енергоресурсів, особливої актуальності набувають питання енергозбереження та підвищення енергоефективності в закладах освіти.

За зверненням народного депутата України Максима Бурбака обласна державна адміністрація віднайшла можливості у 2018 році передбачити видатки на ремонт низки об’єктів освіти Сокирянського району.

Так, більшість об’єктів, зазначених у зверненні, подані Сокирянською РДА на конкурсний відбір інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку (далі - ДФРР).

Наприклад, капітальний ремонт обладнання теплопостачання в Михайлівському НВК, впровадження системи теплопостачання на основі теплоакумулятора з застосуванням енергозберігаючих технологій буде здійснено на загальну суму 1 млн. 274 тис. грн., у тому числі 1 млн. 019 тис. грн. за рахунок коштів ДФРР, 255 тис. грн. – співфінансування з місцевого бюджету.

Капітальний ремонт Романковецької гімназії ім. К.Ф.Поповича з впровадженням енергозберігаючих систем становитиме 1 млн. 499 тис. грн., в тому числі 1 млн. 199 тис. грн. за рахунок коштів ДФРР і 300 тис. грн. – співфінансування з місцевого бюджету.

Для капітального ремонту-утеплення фасаду з використанням енергозберігаючих технологій Шебутинецького НВК потрібно 825 тис. грн., з яких – 660 тис. грн. – коштів ДФРР та 165 тис. грн. – коштів з місцевого бюджету.

Впровадження енергозберігаючих заходів Грубнянської ЗОШ, заміна газового котла на альтернативні види палива та модернізація системи опалення потребують 3 млн. грн., в тому числі 2 млн. 524 тис. грн. – коштів ДФРР, 376 тис. грн. – співфінансування з місцевого бюджету.

Наразі здійснюється розгляд інвестиційних проектів регіонального розвитку на комплексність та відповідність низці нормативно-правових актів.

У зверненні народного депутата також ішлося про виділення коштів на реконструкція і утеплення фасаду ДНЗ №1 «Веселка» в м. Сокиряни по вул. Перемоги, 6.  Враховуючи наявну незабезпеченість обласного бюджету у фінансуванні захищених статей видатків бюджетних установ обласного підпорядкування, а також неможливість спрямувати на вказані заходи залишку освітньої субвенції, облдержадміністрація інформує, що джерелом фінансування об’єкта «Реконструкці і утеплення фасаду ДНЗ №1 «Веселка» с м. Сокиряни», може виступити субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Облдержадміністрація невідкладно реагує на кожне депутатське звернення та сприяє тому, аби питання, порушені у зверненнях, були вирішені якомога швидше.

За матеріалами прес-служби Чкрнівецької ОДА.

 

Читайте також

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews