Школяр із Буковини розробив унікальну дієту (Фото)

20.03.2018 20:13   Джерело: buk24.com.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

П'ятикласник Іван Гуцул родом із села Іванівці Кельменецького району дуже любить проводити різноманітні експерименти. Останнім його винаходом стала унікальна дієта для школярів. Пише http://www.buk24.com.ua 

«У школі я постійно зустрічаю школярів — зовсім малюків і старшокласників — з пачками сухариків, горішків, насіння та чіпсів, – розповідає Іван. – Чесно кажучи, і сам разом з однокласниками люблю посмакувати цим хрумким дивом. Для їх купівлі ми відкладаємо гроші зі сніданків, випрошуємо у батьків, родичів.  Люблять похрумтіти сухариками або чіпсами і дорослі — особливо під час перегляду телевізора. Та зіткнувшись із проблемами зі здоров’ям, я разом з батьками почав шукати причину і… знайшов. Після того, як лікарі порадили утриматися від вживання чіпсів, сухариків, хот-догів, бургерів тощо, больові симптоми пройшли, та я вирішив більше дізнатися, що ховається у привабливій упаковці на полицях магазинів».

Школяр провів спеціальні дослідження – спеціальною методикою, готуючи водні витяжки та розчини, під мікроскопом спостерігав, що відбувалося з інфузоріями туфельками  під дією речовин, які входять до складу досліджуваних продуктів. У підсумку він довів шкідливий вплив продуктів харчування, які містять синтетичні харчові додатки на життєдіяльність інфузорії-туфельки, а, відповідно, і на діяльність органів та систем органів людини.

Після впливу на культуру інфузорій проб з напоями «Coca-Cola» та «Schweppes» спостерігалася  найбільш швидка зупинка руху та руйнування клітини. Пізніше в часі, але невідворотньо загинули інфузорії в пробах з чіпсами, сухариками, картоплею фрі, локшиною швидкого приготування. Утворення цист спостерігалося в пробах з крекерами, чізбургером та беконом чізбургера.

«Я вирішив спробувати зробити вдома майже всі ці продукти, – розповідає Іван. – І теж протестувати на інфузоріях туфельках. Для альтернативного експерименту ми  приготували чіпси фруктові та овочеві, сухарики із пшеничного дріжджового та житнього хліба на хмелевій заквасці, крекери з цибулею, узвар із сухофруктів, чай трав’яний. Якби я сам не робив ці досліди, я, мабуть, не повірив би, що може все відбутися саме так: у всіх витяжках та розчинах інфузорії зберігали природній рух протягом всього фіксованого часу! Це свідчить про цілковиту безпечність для нашого організму продуктів, які приготували вдома».

Школяр навчився готувати багато цікавих страв, які зручно взяти до школи. Вони ідеально підходять для другого сніданку, бо вміщують кількість калорій, яка необхідна дітям 8-14 років для навчання, дозвілля, хорошого самопочуття та настрою. Меню розписав у кулінарному збірнику «Корисні ідеї для школярського ланч-боксу!»

Детальніше про дієту читайте тут http://www.buk24.com.ua/?p=1630 

null
Фото http://www.buk24.com.ua 

 

null
Фото http://www.buk24.com.ua 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: buk24.com.ua