«МРІЯ Агрохолдинг» є компанією з європейськими цінностями, і проводить діяльність із дотриманням законів України, – відкритий лист до народного депутата

03.05.2018 10:20   Джерело: CvNews
Опубліковано : Новини Буковини

Народному депутату України
Бурбаку М. Ю.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Шановний Максиме Юрійовичу!

У четвер, 26 квітня 2018 року, в ефірі місцевого буковинського телебачення були показані відеосюжети, в яких Ви як народний депутат України прокоментували діяльність ТОВ «МРІЯ ФАРМІНГ БУКОВИНА» – сільськогосподарського підприємства, що входить у склад Агрохолдингу «МРІЯ» та працює на території Чернівецької області. Із сюжетів ми дізналися, що, за Вашими словами, представники ТОВ «МРІЯ ФАРМІНГ БУКОВИНА» начебто неправомірним чином здійснюють тиск на власників земельних ділянок села Шубранець Заставнівського району, змушуючи їх силою та підкупом укладати із підприємством договори оренди.

Відповідально заявляємо, що «МРІЯ Агрохолдинг» є прозорою відкритою Компанією з європейськими цінностями, і проводить свою господарську діяльність виключно із дотриманням усіх норм чинного законодавства України, а відносини з пайовиками будує на засадах взаємної довіри та поваги, у рамках правового поля. Оскільки Ви не звернулись до нас за роз’ясненням ситуації та перевіркою фактів щодо вчинення нашими співробітниками дій, у яких Ви відкрито звинуватили їх у телевізійних сюжетах, вважаємо за доцільне і необхідне звернутись до Вас цим листом з офіційною позицією Агрохолдингу «МРІЯ» з цього приводу.

Схоже, що Ви володієте недостатньою інформацією чи, скоріше, дезінформацією стосовно діяльності ТОВ «МРІЯ ФАРМІНГ БУКОВИНА», зокрема, та Агрохолдингу «МРІЯ» загалом. Ми відкриті до діалогу, і Ви завжди можете звернутися до нас за роз’ясненням питань, які хвилюють Вас як народного депутата – представника інтересів громадян Буковини. Натомість Ви поширили інформацію, яка не відповідає дійсності, і тим самим ввели в оману громадськість.

Серед іншого, Ви згадали про кримінальну справу, начебто відкриту за фактом порушень, вчинених підприємством ТОВ «МРІЯ ФАРМІНГ БУКОВИНА». Просимо Вас не бути голослівним і надати факти, які могли би підтвердити правдивість Вашої заяви. Тому що станом на сьогодні немає жодної кримінальної справи, порушеної проти ТОВ «МРІЯ ФАРМІНГ БУКОВИНА».  Принаймні, за три останніх роки ми не отримували жодного повідомлення про відкрите КП, жодного запиту від слідчого і жодної ухвали слідчого судді. Ці дані і Ви легко можете перевірити це у Державному реєстрі.

Відповідно, просимо Вас також підтвердити фактами Вашу заяву про погрози на адресу пайовиків з боку працівників Агрохолдингу. «МРІЯ» – компанія з міжнародними власниками і європейськими цінностями. Ми цінуємо нашу добру репутацію, подібні методи роботи не застосовуємо і вважаємо їх неприпустимими.

Ми не заперечуємо, що неодноразово надавали сільським громадам безповоротну благодійну фінансову допомогу, в тому числі – адресну. Однак вважаємо відвертою маніпуляцією те, що таку допомогу Ви називаєте «підкупом», адже сьогодні село, як ніколи, потребує підтримки від бізнесу. І «МРІЯ», як Компанія з високим рівнем корпоративної соціальної відповідальності, маючи затверджений відповідний бюджет, цілком офіційно надає таку підтримку громадам в рамках своєї соціальної політики, і продовжуватиме її надавати, при чому, на всіх територіях своєї присутності, а не вибірково. Адже «МРІЯ Агрохолдинг» вже більше 20 років успішно працює і обробляє землю не лише в 60 згаданих Вами селах, а в більш ніж 800 населених пунктах у 6 областях Західної України. Ми своєчасно, і в повному обсязі, виплачуємо орендну плату та всі податкові відрахування, а також на постійній основі надаємо фінансову благодійну допомогу місцевим громадам на реалізацію різних соціальних проектів. Вся інформація про діяльність Компанії є відкритою, детальний звіт як за цей рік, так і за попередні періоди Ви можете знайти на офіційному сайті «МРІЇ» http://mriya.ua. Так, за 2017 рік Агрохолдинг сплатив до бюджетів усіх рівнів 443,8 млн грн. податків, а на реалізацію соціальних проектів спрямував 21,5 млн грн. В тому числі, у Чернівецькій області за 2017 рік податків сплачено нами на суму 52,23 млн грн. (з них у Заставнівському районі – 14,79 млн грн.), а сума соцінвестицій Компанії сягнула 2,37 млн грн. (з них у Заставнівському районі – 733,36 тис. грн.)

Також доводимо до Вашого відома, що ТОВ «Агрофірма ім. Суворова» входить до складу Агрохолдингу «МРІЯ» починаючи із 2012 року. Станом на 2015 рік у структурі Агрохолдингу налічувалось понад 140 юридичних осіб. З метою забезпечення прозорості організаційної структури Компанії і приведення її у відповідність з європейськими нормами було прийнято рішення про скорочення кількості юридичних осіб шляхом об’єднання їх за територіальним принципом: в одній області – одна юридична особа. Так, на території Тернопільської області усі підприємства «МРІЇ» об’єднані в ТОВ «МРІЯ ФАРМІНГ ТЕРНОПІЛЬ», в Івано-Франківській – у ТОВ «МРІЯ ФАРМІНГ КАРПАТИ», у Львівській – ТОВ «МРІЯ ФАРМІНГ ЛЬВІВ» і т. д. У тому числі, у Чернівецькій області всі підприємства, що належать Агрохолдингу, вирішено об’єднати в одну компанію – ТОВ «МРІЯ ФАРМІНГ БУКОВИНА», яка внаслідок процесу злиття (поглинання) є правонаступником усіх юридичних осіб, що до неї увійшли, зокрема – і ТОВ «Агрофірми ім. Суворова». Звертаємо Вашу увагу, що спрощена юридична та організаційна структура Агрохолдингу «МРІЯ» не лише підвищує прозорість Компанії, а й забезпечує більш ефективну взаємодію з громадами та місцевими органами влади, насамперед – в питаннях оподаткування та звітності. Кожна юридична особа сплачує податки на тій території, на якій працює і зареєстрована.

Тепер хочемо прояснити ситуацію, що виникла безпосередньо у Заставнівському районі. У селі Шубранець «МРІЯ» працює вже більше 6 років. У Компанії є дійсні зареєстровані договори оренди земельних паїв, укладені на один із структурних підрозділів «МРІЇ» – «Агрофірму ім. Суворова», що діють до 2023-2024 року. У зв’язку зі зміною організаційної структури Компанії ми прийняли рішення ініціювати дострокове переукладення цих договорів оренди на ТОВ «МРІЯ ФАРМІНГ БУКОВИНА» (до складу якого в поточному році увійшла «Агрофірма ім. Суворова»). Це означає, що фактично орендар залишається той же – це Агрохолдинг «МРІЯ», просто відбулася зміна назви компанії. Паралельно ми переглянули ставку орендної плати, і запропонували нашим пайовикам у Шубранці нові договори укладати з нами на нових, кращих і вигідніших умовах. Пайовики підтримали нас, і на даний момент в селі Шубранець ТОВ «МРІЯ ФАРМІНГ БУКОВИНА» перепідписала більше 90% своїх договорів оренди. При цьому звертаємо Вашу увагу на термін дії договорів оренди, на якому Ви робили акцент у своєму коментарі. Згідно із ст. 19 Закону України «Про оренду землі» мінімальний термін, на який може бути укладений договір оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення, – 7 років. Ви як народний депутат України зобов'язані про це знати, тому просимо Вас не маніпулювати фактами і не вводити в оману селян.

Ще раз наголошуємо, що «МРІЯ» відкрита до діалогу і готова надати всю цікаву для Вас інформацію. Сподіваємося, що спотворення фактів і неправдиві звинувачення, які пролунали на адресу нашої Компанії та її працівників з Вашого боку, є результатом лише браку інформації, а не злим умислом або спробою відстоювання інтересів нашого конкурента, який, як нам відомо, також намагається орендувати землю у селах, де вже працює «МРІЯ». Тому дозволимо собі нагадати Вам, що як представник влади Ви зобов’язаний дбати про вигоди простих людей, а не захищати інтереси недобросовісних бізнесменів, які під прикриттям гучних заяв народних обранців бажають витіснити конкурентів та завдати шкоди їх репутації.

Надіємось на Ваше розуміння, з повагою «Мрія Фармінг Буковина»

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews