У Чернівцях начальник поштового відділення привласнив кошти пенсіонерів

Обвинувачений заволодів грошовими коштами п’ятьох мешканців міста на загальну суму майже 13,5 тис. грн.

Чернівецька місцева прокуратура затвердила та передала до суду обвинувальний акт відносно 33-річного жителя Чернівців за обвинуваченням у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.366 (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей)  та ч.2 і ч.3 ст.191 КК України (привласненні та розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно).

Читайте також

Хакери з Чернівців викрали дані у DHL на 1,5 млн євро
У Чернівцях оперативники по «гарячих слідах» спіймали кишенькаря

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, будучи начальником одного з відділень поштового зв’язку, у листопаді та грудні 2017 року, зловживаючи своїм службовим становищем, вносив неправдиві дані до відомостей про отримання мешканцями міста соціальної допомоги, пенсії, монетизації субсидій, що не відповідало дійсності, і таким чином заволодів грошовими коштами п’ятьох мешканців міста на загальну суму майже 13,5 тис. грн.

Крім того, будучи службовою та матеріально-відповідальною особою, чоловік привласнив та розтратив матеріальні цінності державного товариства, які були йому ввірені, а також не направляв у Головну касу дирекції понадлімітні залишки готівки від платежів за надані поштовим відділенням послуги, чим завдав товариству майнової шкоди на загальну суму 77 тис грн.
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Прес-служба прокуратури Чернівецької області