Пенсійники Буковини долучилися до відзначення Дня вишиванки

Працівники Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області традиційно долучились до відзначення Дня вишиванки,  прийшли на роботу у вишиванках та разом з громадськістю краю взяли участь в інших заходах, чим підтримали споконвічне прагнення українського народу сповідувати батьківські традиції та патріотизм.

Різноманітні орнаменти вишиванок радували як самих співробітників, так і відвідувачів сервісних центрів в усіх районах краю та в м.Чернівцях. Вишита сорочка, виступаючи оберегом, символом краси і молодості, вкотре «проголошувала», що в серцях кожного з нас міцно вкоренилася любов до Батьківщини, до батьків, чиїми руками вони вишивалися, любов до українських традицій та української історії.

До речі, для багатьох жінок нашого колективу українська вишивка стала не тільки одним із найпопулярніших видів мистецтва, а і найулюбленішим заняттям вдома, відображенням внутрішньої краси, джерелом емоційної гармонії. Приємно відмітити, що творчість «пенсійних вишивальниць» – багатогранна. Їм добре відомі історія одягу, традиції  та культурна спадщина земляків. Цього дня колеги із задоволенням демонстрували техніку різних видів декоративного мистецтва, обмінювалися досвідом, ділилися прийомами вдалого створення  шедеврів сучасної вишивки та із задоволенням відзначали, що з кожним роком все більше співробітників поповнюють свій гардероб одягом з елементами вишивки, виконаними власноруч.

null
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Прес-служба головного управління пенсійного фонду України в Чернівецькій області