Голова Чернівецької ОДА хоче розвивати гірські території в умовах реформи децентралізації

31.05.2018 20:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук відвідав на Карпатський форум регіонального розвитку, де, зокрема, обговорювалась низка проблемних питань щодо розвитку гірських територій в умовах реформи децентралізації.

«До прикладу, на сьогодні в Путильському районі вже створено 3 об’єднані громади: Усть-Путильська, Селятинська та Конятинська. Проте незалежно від того, як відбуватиметься процес об’єднання далі, найважливіше – аби був розвиток. В першу чергу, аби такі громади розвивалися, повинна бути доступність, зокрема, транспортна. Саме доступність – ключовий чинник розвитку гірських районів і поселень. Це шлях до наступного необхідного кроку – залучення інвестицій. Але ці території не зможуть розвиватися, залучати інвесторів до тих пір, поки не буде певного стимулу, певних преференцій для цих територій. І зараз перед Урядом, законодавчою гілкою влади та стоїть завдання – виробити цей блок питань, той необхідний механізм, яким чином це буде відбуватись», - прокоментував позицію обласної виконавчої влади в рамках розгляду зазначеного на Форумі питання Олександр Фищук.

Стосовно питання розбудови інфраструктури, зокрема, відновлення функціонування залізничних шляхів, Олександр Фищук зазначив, що тут важливу роль відіграє будь-яке сполучення, котре повинно бути: в першу чергу, це автомобільні сполучення, наступне – залізничні сполучення:

«Невипадково ми порушуємо питання відновлення наскрізного проїзду залізничним транспортом по маршруту Одеса - Жмеринка - через північ Молдови до Чернівців та далі до Рахова, Чопа, Західної Румунії, Угорщини та Словаччини. Таким чином стає доступною вся територія прикордонних регіонів означених країн, а це – вантажопасажирський потік, прихід туристів тощо. Разом з тим, ми подвоюємо можливості залізничних сполучень, котрі йдуть сьогодні через Львів».

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews