В Чернівцях заклад громадського харчування оштрафовано за сексизм

05.06.2018 13:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за скаргою Ліги захисту прав жінок «Гармонія рівних» визнало дискримінаційною рекламу закладу громадського харчування «Bla Bla Bar» у Чернівцях та оштрафувала підприємство за порушення закону «Про рекламу».

Зокрема, Держпродспоживслужба повідомила Лігу захисту прав жінок, що «в рекламі зображено жінку як прикрасу та сексуальний об’єкт, включає натяки на сексуальні стосунки та сексуальність людей, які нічим не пов’язані з рекламованим продуктом та не мають прямих асоціацій зі споживанням рекламованої послуги».

В ході розгляду справи був отриманий експертний висновок ГО «Українська асоціація маркетингу», який підтвердив, що реклама закладу «Bla Bla Bar» порушує ст. 7 ч. 3 закону України «Про рекламу»  та ст. 5 п. 5.2.9 Стандарту «Недискримінаційна реклама за ознакою статі».

В результаті Держпродспоживслужбою на порушника накладений штраф у розмірі 1250 грн.

«Ця маленька перемога є частиною нашої безстрокової всеукраїнської кампанії «Україна без сексизму», - повідомила голова Ліги захисту прав жінок Олександра Голуб. – На жаль, ми маємо досить недосконале законодавство, яке не дозволяє стягувати значні штрафи та ефективно відслідковувати такі ганебні факти дискримінації. Проте, сьогодні вже напрацьовуються зміни до закону «Про рекламу» й, сподіваюсь, незабаром ми вдосконалимо систему боротьби з сексистським контентом в рекламі. А наразі закликаємо усіх небайдужих людей приєднуватися до кампанії «Україна без сексизму» та повідомляти Лігу захисту прав жінок про факти розміщення ганебної рекламної продукції».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews