На Буковині розпочато прийом заявок на отримання фінансової підтримки шляхом здешевлення кредитів

26.06.2018 07:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Оголошується  конкурс з визначення суб’єктів господарювання агропромислового комплексу для надання фінансової підтримки через механізм здешевлення кредитів.

Компенсація надається на конкурсній основі суб’єктам господарювання агропромислового комплексу - юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичним особам - підприємцям за укладеними кредитними договорами.

Компенсація надається за нараховані і сплачені у поточному році відсотки за користування кредитами:

у розмірі облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, - позичальникам, які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20 млн. гривень, та позичальникам, які провадять діяльність з вирощування та розведення тварин (великої рогатої худоби для отримання м’яса і виробництва молока, овець і кіз, кролів, свиней, свійської птиці (крім курей та одержання яєць свійської птиці) та використали кредитні кошти для покриття витрат, пов’язаних із такою діяльністю;

у розмірі 50 відсотків облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, - іншим позичальникам.

Для участі у конкурсі на отримання права часткової компенсації необхідно подати наступні документи Конкурсній комісії:

1. Заявка за встановленою Мінагрополітики формою.

2. Копія кредитного договору або договору позики, посвідчена банком-кредитором або обслуговуючим банком, та копії додатково укладених договорів між позичальником та кредитором.

3. Довідка про банківські реквізити позичальника (за підписом керівника та головного бухгалтера підприємства, з печаткою).

4. Виписка банка-кредитора або обслуговуючого банку про отримання (та рух кредитних коштів) позичальником кредиту.

5. Копія фінансової звітності за останній рік відповідно до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності» (додаток 1 «Баланс», форма № 2 «Звіт про фінансові результати»), а для позичальників, які є юридичними особами та зареєстровані у поточному році, – за останній звітний період, що передує поданню заявки.

6. Довідка про відсутність (наявність) заборгованості з податків і зборів, видана відповідними органами державної фіскальної служби.

7. Копії документів про оплату товарів, робіт, послуг, (накладних, актів виконаних робіт, договорів постачання, у разі перерахування кредитних коштів на поточний рахунок – виписок з позичкового та поточного рахунків) для підтвердження використання кредитних коштів на цілі, визначені в п. 4 Порядку використання коштів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 № 300 (зі змінами).

8. Довідка банку – кредитора про графік погашення відсотків в 2018 році, з визначенням суми що підлягає відшкодуванню за рахунок коштів державного бюджету.

9. Копії платіжних документів, засвідчених банком-кредитором або обслуговуючим банком, про суми фактично сплачених позичальником відсотків за користування кредитом за відповідний період з визначенням суми, що підлягає відшкодуванню позичальнику за рахунок бюджетних коштів, надалі до 7-го числа місяця, наступного за звітним періодом.

10. Для підтвердження місця реєстрації позичальники до Конкурсних комісій подають копію довідки з ЄДРПОУ або копію виписки з Єдиного Державного Реєстру (завірену печаткою позичальника).

Термін прийому заявок: з дня публікації даного повідомлення до 10  грудня 2018 року.

Документи приймаються в робочі дні з 10-00 до 16-30за адресою: м. Чернівці, вул. Грушевського, 1, Департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, каб. № 230. Обідня перерва з 13-00 до 14-00.

Довідки за телефоном: (0372) 55-32-57.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews