У Герцаївській РДА на Буковині завдали збитків державі на понад півтора мільйони гривень

16.07.2018 15:15   Джерело: АСС
Опубліковано : Буковинський Новинар

В управлінні праці та соціального населення райдержадміністрації виплачували гроші людям, які роками перебували за кордоном.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Управління Західного офісу Держаудитслужби.

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області під час ревізії в Управлінні праці та соціального захисту населення Герцаївської районної державної адміністрації виявили порушень, що призвели до втрат, на суму 1551 тис. грн.  Ревізія охопила період з 01.01.2015 по 31.01.2018 року.

Найбільші суми збитків, завданих бюджету, пов’язані з виплатами застрахованим особам щомісячних компенсацій за здійснення догляду за інвалідами І групи та особами, які досягли 80-річного віку. Зокрема, через виплату таких компенсацій та сплати єдиного соціального внеску за осіб, які протягом місяця жодного дня не перебували на території України та відповідно догляду не здійснювали, зайво використано бюджетних коштів на 785 тис. грн.

Через надання громадянами недостовірної інформації про отримані доходи та майновий стан їм зайво призначено субсидій на 601 тис. грн,  виплачено державної соціальної допомоги на 147 тис. грн та надано пільг на 19 тис. грн.

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: АСС