Пенсіонерка у Чернівцях майже місяць без води у квартирі

02.08.2018 19:15   Джерело: Буковина
Опубліковано : Буковинський Новинар

До редакції телеканалу «Буковина» звернулася чернівчанка, яка стверджувала, що з 5 липня живе без води у квартирі.

Звинувачувала у цьому свого сусіда, який нібито перекрив їй доступ. Питну воду їй носять волонтери, оскільки в кранах її немає вже майже місяць.

ТЕТЯНА АНІСІМОВА, ЖИТЕЛЬКА КВАРТИРИ, У ЯКІЙ ПЕРЕКРИЛИ ВОДУ: «П’ятого липня до мене звернувся мій сусід Стус, що його заливає каналізаційний стояк. Він пішов у ЖЕК, технічний відділ. У технічному відділі йому сказали подавати на мене в суд. В ЖЕЦі йому дозволили встановити кран на водяному стояці, він встановив і закрив воду. З 5 липня у мене немає води». 

ВАСИЛЬ СТУС, СУСІД ТЕТЯНИ АНІСІМОВОЇ, ЯКИЙ ЖИВЕ ПОВЕРХОМ НИЖЧЕ: «У неї стояк тече, труби течуть, унітаз неякісний, треба робити ремонт, а ми не маємо таких грошей. В нас на АТОшників нема, вона має це зробити своїми силами. Раз прийшов з роботи, у ванні коврики всі в гадостях, та й я мусив перекрити воду. Я звернувся до неї – добре. Спочатку сказав сусідці, кажу, нехай вона зробить, бо вже біди є. А вона сказала сусідці: «В нього є кран, нехай перекриє». Кажу: «Я перекрию, ви зробите, я вам скажу і відкрию воду». І так вона нічо не робить, і нічо мені не каже».

Начальник КРЖЕПу, який обслуговує будинок, каже, ремонт мешканка повинна робити за власні гроші.

ТАРАС КАЛЕНЧУК, НАЧАЛЬНИК КРЖЕП №9: «Цей сусід, мотивуючи тим, що затоплює, перекрив їй знизу вентильом воду і вона не поступає. Для того, щоб це все виконати, звільняється внутрішня квартирна мережа, вона повинна своїми силами – там треба і роздовбувати ванну, знімати титан, знімати унітаз, це все вартує часу і грошей. Вона повинна це все своїми силами, своїми коштами виконати. Кран поставили…не знаю яка ситуація, але якщо його затоплює, може відключити.

Допомогу Тетяні Анісімовій погодилася надати громадська організація «Турбота».

ТЕТЯНА АНІСІМОВА, ЖИТЕЛЬКА КВАРТИРИ, У ЯКІЙ ПЕРЕКРИЛИ ВОДУ: «Ну домовилися, домовилися що з «Турботи» дадуть людей по прибиранні сміття, вони будуть ремонтувати стояк, так Юра сантехнік захворів, у понеділок його забрала швидка допомога. Що мені тепер робити?»

У КРЖЕПІ кажуть, що ремонтні роботи почнуться, коли з’явиться сантехнік.

ТАРАС КАЛЕНЧУК, НАЧАЛЬНИК КРЖЕП №9: «Я їй пообіцяв, коли це все зроблять, роздовбають, ми самі закупимо там тих пару метрів труби, що треба, вже виділимо. Вона інвалід, я розумію, ми ввійдемо в положення і своїми силами все покладемо. Але потім вона повинна це все знову ж відновити».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Буковина