На Буковині на півмільйона оштрафували підприємця

03.08.2018 13:13   Джерело: buknews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Фахівці Держпраці продовжують виявляти факти не задекларованої зайнятості.

Не задекларовану зайнятість виявлено у Чернівцях у фізичної особи-підприємця.

Головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління встановили факт підміни трудових відносин цивільно-правовими: до роботи без укладання трудових договорів роботодавець допустила п’ятьох працівників.

Допущення до роботи фізичною особою  - підприємцем працівників без укладеного трудового договору є порушенням норм Кодексу законів про працю України, зокрема, статті 21 - «Трудовий договір» та статті 24 - «Укладення трудового договору».

Як наслідок, посадовими особами Управління Держпраці у Чернівецькій області винесено постанову про накладення на роботодавця, котрий грубо порушив трудове законодавство, штрафу у розмірі 558 450 гривень (п’ятсот п’ятдесят вісім тисяч чотириста п’ятдесят гривень).

Слід підкреслити: запобігання використанню не задекларованої зайнятості -  один із пріоритетних напрямів у роботі Управління Держпраці у Чернівецькій області.

Так, з початку року фахівцями територіального органу Державної служби України з питань праці  в регіоні виявлено 195 осіб, котрі працювали без належного оформлення трудових відносин: 41 працівника роботодавці допустили до роботи без оформлення трудових договорів; 147 працівників було допущено до  виконання робіт на підставі цивільно - правових угод, які мали ознаки трудових; п’ятьох працівників суб’єкти господарювання працевлаштували без повідомлення органів Державної фіскальної служби.

За результатами інспекційних відвідувань та інформаційно - роз’яснювальної роботи, проведеної фахівцями Держпраці, між роботодавцями області та найманими працівниками з початку року укладено 663 трудові угоди.       

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: buknews