У садочках Чернівців не вистачає вихователів

25.08.2018 14:04   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Новини Буковини

У дитячих дошкільних установах Чернівці є майже 30 вакантних посад. Такої нестачі кадрів ще не було.

Про це кореспонденту molbuk.ua розповіла заступник начальника управління освіти Ніна Вітковська.

Серед вакансій у ДНЗ на сайті управління освіти і вихователі, і помічники вихователя, і музичні керівники. У деяких закладах не вистачає по кілька працівників - троє-четверо.

"Зараз працівників приймають завідувачі установ, а не через управління освіти. Але знаємо, що з кадрами катастрофічна ситація. П’ять років тому було багато охочих працювати у сфері освіти, ми могли вибирати. Тепер готові приймати будь-кого із педагогічним дипломом", - каже Ніна Пилипівна.

За словами чиновниці, основна причина нестачі кадрів – малі зарплати.

"Молодий вихователь, який лише приходить, отримує біля 2,5-3 тисячі гривень. А загалом максимум вихователі з досвідом у садочку можуть заробити понад 4,5 тисячі гривень. Звісно людей така зарплата не приваблює. Тому у садочках намагаються власними силами вирішити цю проблему, коли люди працюють по дві зміни", - каже Ніна Пилипівна.

В управлінні освіти кажуть, щоби хоч якось вирішити ситуацію, можливо, будуть просити міську раду із бюджету доплачувати працівникам дитячих дошкільних установ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець