У Чернівецькій області джерело лікує різні хвороби (Фото)

16.09.2018 20:48   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Цілюще джерело у Чернівецькій області, що лікує різні хвороби, а вода в ньому не замерзає навіть при -25 градусів морозу, відоме багатьом громадянам в Україні та за кордоном.

На території Верхньопетрівецького лісництва є джерело «Нектарієва криниця», де постійно потік людей не зупиняється. Хто бере воду в пляшки, багато куштують відразу після набирання. В цьому місці вода джерельна особливо смачна, та прохолодна. Якась незвична сила не дає потічку замерзнути навіть тоді, коли навкруги все вкрите товстим шаром снігу, а температура повітря знижується до -25 градусів.

Люди говорять, що цілющість джерелу дав сам митрополит Нектарій в 1932 році, коли прочитав над цим джерелом молитву. Коли джерельце приводили до порядку місцеві працівники лісгоспу, то серед каміння відкопали камінну брилу з написом, що встановив сам митрополит. Другі громадяни стверджують, що цілющі властивості води з цього джерела забезпечує високий вміст срібла.

Але все ж факт залишається на місці. Джерело «Свята криниця» відоме практично кожному чернівчанину. Лісівники ретельно слідкують за чистотою в місці джерела, за багато років вони облаштували красивий підвісний місток та лавочки для того, щоб люди могли відпочити.

За матеріалами http://cn.oblast.online 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews