Що потрібно знати про перерахунки пенсійних виплат буковинців?

04.12.2018 21:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У зв’язку із підвищенням з 01.12.2018 розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, до рівня 1497,00 грн., пенсійною службою області проведено відповідні перерахунки пенсійних виплат буковинців.

Із загального контингенту осіб, які перебувають на обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду в Чернівецькій області, з 01.12.2018 пенсійні виплати перераховані близько 200 тис. осіб, або майже 90 % одержувачів пенсій.

Середній розмір підвищення пенсії з 01.12.2018 по області склав 32,30 грн. Додаткові видатки на виплату пенсій після проведеного перерахунку становлять понад 6,7 млн. грн.

Зокрема, виходячи з нового розміру прожиткового мінімуму перераховано: мінімальні та максимальні розміри пенсійних виплат; надбавки за понаднормовий стаж для непрацюючих пенсіонерів; встановлені до пенсії підвищення та доплати, передбачені законодавством, зокрема, для інвалідів війни, учасників бойових дій, учасників війни, членів загиблих військовослужбовців, жертв нацистських переслідувань, осіб з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС та інших категорій громадян. Крім того, збільшилися надбавки почесним донорам України, доплати шахтарям, пенсії за особливі заслуги перед Україною тощо.

Окремим категоріям пенсіонерів після проведеного перерахунку з 01.12.2018 сума пенсії до виплати не змінилась, а саме: для осіб, у складі пенсійної виплати яких відсутні складові, залежні від величини прожиткового мінімуму, або наявна доплата до старого розміру пенсії, сформована з 01.10.2017, розмір якої перевищує суму підвищення після проведення перерахунку.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews