2 лютого — Всесвітній день водно-болотних угідь. Буковинці, бережіть природу!

01.02.2019 21:29   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Міністерство екології та природних ресурсів, як орган державної влади, відповідальний за впровадження Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища існування водоплавних птахів, інформує про те, що водно-болотні угіддя відіграють значну роль у зменшенні впливу таких екстремальних погодних явищ, як повені та посухи.

Вони, як природні водосховища: акумулюючи і зберігаючи дощові та талі води, запобігають повеням.

Цей день покликаний привернути увагу громадськості і урядів різних країн світу до цінності водно-болотних угідь для підтримання стійкого розвитку нашої планети. Конвенція про водно-болотні угіддя, які мають міжнародне значення, в першу чергу, в якості середовища проживання водоплавних птахів, була підписана 2 лютого 1971 р. в місті Рамсаре (Іран), і з тих часів носить назву Рамсарської конвенції.

День її підписання в 1997 р. був проголошений Всесвітнім днем водно-болотних угідь. Головною ціллю конвенції є збереження і раціональне використання водно-болотних угідь як засіб для досягнення стійкого розвитку в усьому світі.

Реалізація на практиці пріоритетів щодо збереження та сталого використання водно-болотних угідь можлива лише за умови об’єднання зусиль усіх державних та недержавних установ та організацій, всього населення країни.

За матеріалами ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews