Недобоївська ОТГ співпрацюватиме з Канадою

16.03.2019 07:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

В Україні від кінця січня 2019 року перебувала місія представників канадських добровільних пожежних команд, які мають на меті допомогти розвитку цього руху і системи цивільного захисту як такої, оскільки у ході реформи децентралізації повноваження у сфері пожежної безпеки та цивільного захисту в цілому передаються на рівень об’єднаних громад, що  передбачає додаткове фінансування з місцевого бюджету.

Порятунок людей у надзвичайних ситуаціях передбачає підвищення спроможності кожної громади забезпечувати якісні і ефективні послуги з надання допомоги населенню в екстрених випадках. Але, крім цього, в громадах має сформуватися розуміння власної відповідальності за безпеку своїх мешканців.

Цікаво, що в європейській практиці поширений культ громадських пожежних, а особливістю такої системи пожежної охорони є те, що окрім державних підрозділів там поширена практика, навіть традиція багатьох поколінь, - організовувати громадські пожежні дружини. Україна, й Чернівецька область зокрема, активно переймає зарубіжний досвід в сфері протипожежної безпеки.

Нещодавно Недобоївською об’єднаною територіальною громадою з української сторони підписано угоду про встановлення співпраці з містечком Ламонт, провінції Альберта з канадської.

Протокол домовленостей передбачає встановлення дружніх стосунків між громадами, обмін досвідом, технічне та економічне співробітництво, сільськогосподарський розвиток, намір розширення культурних традицій та кордонів, тощо. Місцеві органи влади планують розпочати співробітництво у сфері протипожежної безпеки, зокрема отримання допомоги і навчання, а також досвіду канадських колег зі створення і організації роботи добровільних пожежних команд.

За матеріалами ЧОДА.

null



 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews