Президент подякував буковинцям за підтримку українських воїнів

26.03.2019 07:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Під час Ради регіонального розвитку Чернівецької області Президент Петро Порошенко наголосив на пріоритетності підтримки української армії та подякував громаді Буковини за підтримку героїчного українського війська.

«І давня, і нова історія вчать нас – щоб вижити, маючи сусідом Росію, Україна повинна мати сильне військо. Армія, а не меморандуми, є гарантом суверенітету, територіальної цілісності і запорука безпеки кожного громадянина і цілої держави. Тому армія і сектор безпеки були і залишаються для мене пріоритетом», - наголосив Петро Порошенко.

«Я як Президент і Верховний Головнокомандувач пишаюся нашою героїчною армією, пишаюся тими її частинами, що дислоковані на Буковині. Хочу щоб вся ваша Україна почула про 3-ю батальйонну тактичну групу 80-ої окремої десантно-штурмової бригади, дислоковану у Чернівцях. Її воїни героїчно воювали проти агресора і завжди з честю виконували свій обов’язок», - сказав Президент та зазначив, що 79 воїнів цієї групи були ним нагороджені державними нагородами України.

«Дякую області, громадам, дякую усій Буковині за підтримку наших воїнів», - додав Глав держави.

Президент підкреслив, що «в небачено стислий термін ми відновили армію, бо такої армії, як зараз у нас ніколи не було».

«Ми її створили, бо не було чого відновлювати. Правильніше сказати, що ми створили навіть не з нуля, а з «мінусу» - розграбовану і насичену російською агентурою армію і весь сектор безпеки. А зараз, завдяки нашим з вами зусиллям, українська армія входить до числа 10 найкращих, найсильніших армій Європи. Наші союзники запозичують у нас досвід української армії у гібридній війні, хоч в Яворів чи Старокостянтинів, хоч на Ширлан, хоч на Десну (приїжджають - ред.) перейняти досвід українців навчитися як бити росіян», - сказав Петро Порошенко.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews