Центр економічного зростання Мамалигівської ОТГ відкрито

28.03.2019 08:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У середу, 27 березня, відбулось офіційне відкриття Центру економічного зростання Мамалигівської сільської об’єднаної територіальної громади, реалізованого в рамках пілотного проекту «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання» за ініціативи Європейського Союзу «Мери за економічне зростання».

Фактично роботу Центру започатковано ще кілька місяців тому, що дозволило організувати вже низку заходів  бізнесу та активної молоді, а вже від сьогодні – діяльність Центру визначено для забезпечення задоволення суспільних потреб громади  у регіональному розвитку.

У рамках зазначеного Проекту створено Центр економічного розвитку об’єднаних територіальних громад у вигляді мережі місцевих адміністрацій в 10-ти ОТГ на базі Асоціації об’єднаних громад Чернівецької області «Агенція розвитку громад Буковини».

Одним з напрямів діяльності Центру економічного розвитку ОТГ стало створення Клубу молодого підприємця. Даний захід має на меті активне залучення молоді до  розвитку об’єднаних громад – учасниць проекту, а також дасть змогу активним учасникам Клубу розвивати співпрацю з місцевим бізнесом в ОТГ, ІТ-кластером у Чернівцях, «Комітетом підприємців Буковини». 

Спільно з районними центрами зайнятості в області Проект також організує тренінги для молоді щодо використання успішних практик розвитку та підтримки стартапів, особливо в сфері розвитку економіки, оскільки саме ця ніша практично не затребувана в сільській місцевості.

Реалізація проекту мала на меті підвищити професійні навички місцевих органів влади ОТГ Чернівецької області в розширенні можливостей соціально-економічного розвитку, згуртованості місцевих громад, налагодженні місцевими органами влади ОТГ і місцевим бізнесом державно-приватного діалог. Крім того, діяльність Центру економічного зростання дозволяє активно впроваджувати молодіжну політику в умовах реформування органів місцевого самоврядування.

Отже, варто зазначити, що Мамалигівська ОТГ використовує необхідні дієві інструменти децентралізації, які стимулюють розвиток громади.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews