Продавців алкоголю та тютюну на Буковині оштрафували на понад мільйон гривен

17.04.2019 21:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У першому кварталі фіскали оштрафували продавців алкоголю та тютюну на понад мільйон гривень.

Про це повідомили в управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

Загалом від початку року фіскали провели 69 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та інших підакцизних товарів. За їх результатами застосовано фінансових і штрафних санкцій на понад 1,0 мільйон гривень.

Аналіз виявлених порушень підтверджує, що в області торгівля алкоголем і тютюном у знаходиться «групі ризику» - під час перевірок встановлено порушення різного виду. Серед яких,  роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін – 44 випадки на суму 511,6 тис. грн., або у 64 відсотки перевірених суб’єктів; роздрібна торгівля тютюновими виробами за цінами, вищими за встановлені максимальні роздрібні ціни – 12 випадків на суму 147,6 тис. грн., або у 17 відсотків перевірених суб’єктів; зберігання, транспортування, реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка та/або з підробленими марками акцизного податку – 6 випадків на суму 102 тис. грн., або у 9 відсотків перевірених суб’єктів; роздрібна торгівля алкогольними напоями без наявності відповідних ліцензій – 3 випадки на суму 51 тис. грн., або у 4 відсотках перевірених суб’єктів; порушення вимог ст. 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР в частині заборони продажу алкогольних напоїв на розлив суб’єктом господарювання без статусу суб’єкта громадського харчування та реалізації цигарок поштучно –  10 випадків на суму 68 тис. грн. (в тому числі 1 випадок на суму 6,8 тис. грн. – реалізація цигарок поштучно), або у 14 відсотків перевірених суб’єктів.

Окрім того, на підставі матеріалів правоохоронних органів за порушення вимог ст. 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР в частині заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років застосовано штрафних санкцій на загальну суму 54,4 тис. грн. у 8 випадках.

Довідка

Станом на 01.04.2019 в Чернівецькій області ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами в області отримали 2163 суб‘єктів господарювання. Щоб дізнатись про статус, який має ліцензія: діюча, призупинена або анульована буковинці в можуть в режимі on-line на офіційному порталі Державної фіскальної служби України перевірити інформацію про неї. Для цього необхідно зайти у розділ «Реєстри» і обрати область України, в якій зареєстрований суб’єкт господарської діяльності.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews