Буковинка малює янголів, щоб допомогти онкохворим дітям з Чернівців

17.05.2019 13:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Роботи буковинки Юії Косівчук, яка проживає в США, називають ліками від поганого настрою і вісниками щастя.

Американка українського пожодження Юлія Косівчук малює янголів задля допомоги українським дітям. Свої картини художниця продає через Інтернет, а виторг передає на потреби Чернівецького Центру доброти для мами і дитити. Жінка вже намалювала понад 600 таких янголів, які принесли 9 тисяч доларів, - повідомляє ukrainian.voanews.com.

Собі художниця не лишила ні копійки. Живе благодійниця у передмісті Сан-Франциско.

"Cпочатку я малювала, щоб подарувати друзям, - приїжджаєш, хочеш подарувати щось - і подумала, давайте я янгола намалюю, і спочатку почала малювати носатих чоловічків, таких як малюють діти, і моїм друзям сподобалось. Вони сказали своїм друзям і я подумала, давайте зробимо щось хороше", - розповідає художниця.

Це був 2014-ий рік. Юля, на той момент, уже 10 років жила в Америці, у Берклі. Читаючи українські новини, натрапила на пост волонтерки із рідних Чернівців Марти Левченко, яка допомагала жінкам і дітям у скруті.

"І одного дня був пост про дівчинку, яка помирає від раку, 3 рочки, з величезними очима. І я написала Марті, що я малюю янголів, давай я спробую їх виставити на аукціон. І він одразу ж продався і другий, і третій", - каже Юлія.

Ця подія стала переворотом у житті Юлі. Тоді янголи почали народжуватись один за одним. Кольорові чоловічки з крилами стали клаптиком світла для хворих дітей, подарунком на День народження для внуків чи ліками від депресії.

null
Фото з мережі Інтернет

“Все має бути просто як двері, все має бути як це намалювала би дитина. І обов’язково, щоб він був позитивним - ніякого суму, ніякої депресії”, - ділиться вона.

Антидепресантів з крилами Юля намалювала уже більше шести сотень. Янголів можуть замовити в Інтернеті як американці, так і українці. Юля висилає роботи поштою. Всі кошти перераховуються на рахунок Центру доброти для мами і дитини, що у Чернівцях.

"Я вважаю, що янголів продавати гріх, янголи повинні допомагати", - каже художниця. "Мене питають: а чому ти не допомагаєш американським дітям. А я кажу їм: тут дуже багато допомагають, а хто ж нашим вдома допоможе".

Завдяки янголам потребуючим діткам вдалось перерахувати уже більше 9 тисяч доларів.

Торік янголи з’явились і на друкованих сторінках. Юля видала дві книги для дітей українською і англійською. Джерелом натхнення стали десятки історій українських діток, для яких збирали кошти.

"А ось це я вам розповідала про дівчинку, в якої був рак. "Віта - сестричка сонячних зайчиків". Ідея така, - що дівчинка переживала, що в неї випаде волоссячко, а мама її сказала: коли зацвітуть кульбабки, янгол віддасть тобі своє волоссячко".

null
Фото з мережі Інтернет




"Позитивні" янголи були б неможливими без її родини, - розповідає Юля. Діти щодня дарують посмішку, а чоловік підтримку. Оскільки Юлине мистецтво не прибуткове, на сім’ю повністю заробляє Ростислав.

"Вона побачила, наскільки її робота знайшла відгук, бо це щось, що допомагає іншим. Кожен раз, коли купують, вона прибігає і каже: купили, перерахували гроші Марті. Це надзвичайне відчуття, я бачу, що вона щаслива", - каже чоловік Юлії Ростислав Бучко.

Юля закінчила свого янгола. Сьогодні він помаранчевий і блакитноокий, поруч крокує усміхнений Бровко. Завтра Юля вже намалює іншого – вона ще сама не знає, якого він буде кольору, але точно знає - у нього будуть крила.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews