Обрати свій шлях. Двоє чернівчан пройшли Шлях Сантьяго пішки вздовж океану через Португалію та Іспанію.

19.05.2019 12:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Брати Дмитро та Олександр Білоуси за 11 днів пройшли понад 300 кілометрів (шлях Сантьяго або святого Якова) до могили апостола Якова в іспанському місті Сантьягоде-Компостеллі.

Це паломницький шлях, який колись долали пілігрими (паломники). А нині ці кілометри проходять не лише з метою паломництва. У Шлях вирушає безліч туристів із найвіддаленіших куточків світу. Про свою подорож до могили Апостола Якова чернівчани розповіли "Шпальта.Медіа".

Аби уникнути комерційної складової на Шляху, чернівчани відмовилися від готелів і ночували в альберго для паломників. Брати не купували жодних сувенірів та не користувалися ґаджетами. Вони відкрили для себе не популярні серед туристів пляжі на півночі Іспанії та познайомилися з цікавими паломниками. А найважливіше – чоловіки змінили своє ставлення до життя та буденних речей.

null
Фото: Ірина Болеста

Попри проблеми сполучення Чернівців з іншими містами, травму спини Олександра та натерті до мозолів ноги Дмитра, брати Білоуси дісталися до могили апостола Якова. Як і для чого вони пройшли таку відстань пішки та чому Шлях змінює людей, читайте.

«Будь-який шлях змінює»

Дмитро: Ми росли разом, у нас незначна різниця у віці. Нам захотілося знову пережити щось удвох. Як правило, братам і сестрам не вистачає якогось спілкування. Крім того, для мене саме брат є найближчою людиною для такої подорожі.

Олександр: Це гарні слова, але з нами мали йти ще двоє наших друзів. Та вийшло тільки нам двом. Ми не часто разом подорожуємо. А в такі походи взагалі ніколи не ходили.

Раніше я нічого не чув про шлях Сантьяго. Наш товариш – американець Кріс (він приїжджав до Чернівців) розповів про нього. Так з’явилася ідея піти туди. А Дмитро ще раніше читав про Шлях, дивився фільми.

Дмитро: Життя дає нам підказки. Ми зустрічаємо певних людей. Ось я зустрів американця Кріса, він теж пройшов шлях Сантьяго. Там був і Пауло Коельйо, він навіть написав щоденник із подорожі. Бачив фільми. Сукупність усіх цих факторів спонукали мене піти. Хотілося відчути ті ж емоції, які пережили ці люди.

null
Фото: shpalta.media

 

Про те, яким був шлях пілігримів із Чернівців, читайте в ексклюзивному інтерв'ю Ольги Максимюк, "Шпальта.Медіа"

Фото Ірини Болести

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews