На Буковині підписали Територіальну угоду

22.05.2019 08:37   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

21 травня під час засідання Чернівецької обласної тристоронньої соціально-економічної ради сторони соціального діалогу в області підписали Територіальну угоду на 2019-2020 роки.

Обласну виконавчу владу представляв заступник голови ОДА Василь Гостюк. Також підписантами були представники Чернівецької обласної ради профспілок та ради Федерації роботодавців Чернівецької області .

«Взаємодія працівників, роботодавців та профспілок, запобігання відтоку кваліфікованих кадрів, захист прав робітників та формування освічених фахівців – саме прозора співпраця всіх зацікавлених сторін у рамках тристоронньої угоди здатна впоратися з цими та іншими питаннями», - зазначив Василь Гостюк.

Територіальна угода регламентує соціальний діалог між державою, роботодавцями та робітниками та передбачає заключення нових договорів між роботодавцями та робітниками, де посередником виступає держава. Угода необхідна для регулювання суперечок, рівня заробітної платні, соціальних гарантій та інших елементів стосунків між сторонами діалогу.

Текст угоди містить 5 розділів, які стосуються питань підвищення конкурентоздатності регіонального виробника, забезпечення зростання зайнятості, оплати, умов та охорони праці, соціального захисту працівників.                                   

За матеріалами ЧОДА.

 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews