На Буковині серед зареєстрованих безробітних 31% молоді

21.06.2019 20:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Впродовж січня-травня 2019 року у Чернівецькій області статус безробітного мали 3303 молоді людини віком до 35 років, а це 31% від загальної кількості безробітних. Служба зайнятості допомогла знайти роботу 1472 молодим людям.

«До реєстрації у службі зайнятості професійний досвід мали 90% молоді. У сфері державного управління й оборони працювали 25%, в оптовій та роздрібній торгівлі 17%, у сфері сільського, лісового, рибного господарства -  14%, у переробній промисловості - 12%. Решта громадян з різних причин не була зайнята більше 1 року або відносилась до випускників навчальних закладів різних типів», - інформує директорка Чернівецького обласного центру зайнятості.

Послуги служби зайнятості отримували 111 випускників вищих навчальних закладів та 16 випускників професійно-технічних навчальних закладів.  Серед випускників ВНЗ 30% навчалися у галузі соціальних наук, бізнесу і права, 15% отримали освіту у галузі охорони здоров’я, 15% – мали інженерну спеціальність. Серед  випускників ПТНЗ   кваліфіковані робітники з інструментом, спеціалісти з різними спеціальностями та професіями, зокрема оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, технік-технолог.

Професійне навчання на замовлення роботодавців пройшли 344 безробітних у віці до 35 років, до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 234 особи.

Станом на 1 червня 2019 року безробітними є 1729 молодих людей.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews