У Сучаві відбувався Міжнародний молодіжний футбольний турнір

09.08.2019 22:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


З 04 по 09 серпня 2019 року в Сучаві (Румунія) відбувався Міжнародний молодіжний футбольний турнір "Чотири регіони для Європи". Очолив Черінвецьку делегацію в. о. голови облдержадміністрації Михайло Павлюк.

Щороку турнір відбувається в одній із країн-учасниць. Цього року ХУІІІ етап Міжнародного футбольного юнацького турніру «Чотири регіони для Європи» відбувся в Сучавському повіті (Румунія). Культурна частина проекту була присвячена камерній музиці.

Історія співробітництва між нашими регіонами наповнена не тільки суто діловими переговорами, консультаціями та офіційними зустрічами, зміст її набагато глибший та багатогранний. Стрімкий розвиток регіональних відносин за ці десятки років поширився на різноманітні сфери нашого життя, не тільки на економічні та політичні, але і на культурний та духовний його виміри.

До слова, спільна заява щодо реалізації проекту «Чотири регіони для Європи» підписана між Чернівецькою областю (Україна), Сучавським повітом (Румунія), округом Швабія (Федеративна Республіка Німеччина) та департаментом Майєнн (Франція) 03 червня    2000 року в м. Аугсбург (округ Швабія, Федеративна Республіка Німеччина).

Постійний обмін досвідом, здобутками та просто звичаями і традиціями між жителями наших регіонів надав особливого забарвлення та колориту дружнім відносинам та призвів до значного збагачення їхнього духовного та культурного багажу.

Завдяки спільним зусиллям, за роки співпраці було зроблено багато корисних справ та досягнуто певних успіхів у зближенні регіонів, запорукою яких є те, що партнерські регіони не обмежувалися суто декларативними заявами, а намагалися і намагаються постійно реалізовувати задуми, які обговорюються під час спільних офіційних зустрічей.

Особливо важливим та вагомим для Чернівецької області являється постійний обмін досвідом та знаннями, який забезпечує німецька сторона для спеціалістів соціальної сфери. В. о. голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Павлюк звертаючись до німецької делегації висловив слова вдячності за підтримку, яка надається медичним, освітнім та соціальним установам, учням шкіл-інтернатів з метою участі в окремих міжнародних заходах, кількість яких ми плануємо постійно збільшувати задля розвитку дітей з особливими потребами.

«Хочу відзначити особистий вклад в цю співпрацю Юргена Райхерта та висловити сподівання на її продовження і поглиблення під керівництвом новообраного Президента округу Швабія Мартіна Зайлера», - сказав у виступі Михайло Павлюк.

Також він наголосив, що приєднання Департаменту Майєнн до партнерства, що знайшло своє відображення у Спільній заяві «Чотири регіони для Європи» тільки підсилило його. Ми стали згуртованішими, а отже – сильнішими. Адже як гласить давня мудрість: «Де єднання, там і перемога». І за це особливо хочу подякувати керівництву Департаменту Майєнн.

«Неможливо заперечити той факт, що співпраця наших регіонів є не тільки взаємовигідною, якісною та тісно налагодженою, але й перспективною у регіональному та європейському значенні, - зазначив Михайло Павлюк.

Прикладом плідних взаємовигідних зміцнення добросусідських взаємин з нашим стратегічним партнером – Румунією є постійний конструктивний діалог та значна кількість реалізованих та розроблених спільних проектів у найрізноманітніших сферах, які дозволяють спільно вирішувати нагальні проблеми пересічних мешканців наших регіонів. Саме за це, хочу висловити щиру вдячність голові Сучавської повітової ради Георге Флутуру.

Враховуючи вищезазначене, ми не можемо зупинятися, а просто зобов’язані вдосконалювати і відшліфовувати грані наших відносин, докладати все більше і більше зусиль для того, щоб раділи не тільки наші серця, але і інші змогли б оцінити плоди нашої тісної співпраці та виявили бажання приєднатися до нашої корисної та взаємовигідної праці.

Я глибоко переконаний в тому, що наявний потенціал, а також широкий спектр ідей та пропозицій дозволить нам поглиблювати та розвивати стосунки у всіх напрямках та принесе успіхи на користь нашим народам», - сказав у своєму виступі в. о. голови Чернівецької облдержадміністрації Михайло Павлюк.

Учасники домовились про подальшу співпрацю у розвитку дружніх взаємин між країнами.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews