Як святкуватимуть 28 річницю Дня Незалежності України у Чернівцях

09.08.2019 22:22   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Під керівництвом в.о. заступника голови ОДА - директора Департаменту фінансів Анжели Дякової відбулось засідання оргкомітету з підготовки та проведення урочистих заходів з нагоди відзначення Дня Незалежності України.

Начальниця відділу комунікацій з громадськістю Леся Нос представила розроблений проект плану відзначення Дня Незалежності. Святкування проходитимуть не один день. Фестивалі культурно-освітні заходи, виставки, концерти приурочені до найбільшого державного свята розпочнуться вже цими вихідними, а саме з фестивалю «Памір Фест» на горі Томнатик (територія колишньої радіолокаційної станції «Памір»).

21-25 серпня в Чернівецькому обласному музеї народної архітектури і побуту відбуватиметься фестиваль – конкурс «Рідний край Україна».

23-25 серпня у Вижницькому та Путильському районах пройде фестиваль мототуризму «Шлях мольфара – 2019 «Примівник», відкриття 23 серпня о 16.00.

22-23 серпня в Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї відбудеться виставка із фондів музею «України серпень золотий», а 22 серпня в обласному художньому музеї – виставка однієї картини: Л. Дуб «Вільними просторами».

Офіційні заходи 23 серпня з нагоди Дня Прапора України та 24 серпня з нагоди 28-ї річниці Дня Незалежності України традиційно пройдуть в Чернівцях із залученням широкого кола громадськості.

Так, 23 серпня на площах міста відбудеться церемонія підняття великого Державного Прапора України та святкова хода (час і місце початку уточнюється). Цьогоріч організатори відмовилися від проведення святкового концерту в філармонії, натомість вітання керівництва області та міста, а також вручення нагород відбудеться на Центральній площі міста.

Опісля о 12.00 всіх бажаючих запрошуємо до облмуздрамтеатру ім. О. Кобилянської переглянути виставу «Трагедія бунту».

Ввечері обласна філармонія ім. Д. Гнатюка представить світову прем’єру «Ціна Незалежності (симфонію написану в радянському концтаборі)».

24 серпня – День незалежності розпочнеться молебнем за Україну в усіх храмах нашого краю.

О 10.00 представники влади, духовенства та громадськості покладуть квіти до пам’ятника Героям Буковинського куреня. О 10.30 – покладання квітів до пам’ятника Т. Шевченку, стели загиблих в АТО на Центральній площі. Об 11.30 на Центральному кладовищі відбудеться панахида та покладання квітів до могил Героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО.

Ввечері 24 серпня (17.30) в залі органної та камерної музики відбудеться закриття фестивалю органної музики присвячений 28-ій річниці незалежності України.

Запрошуємо представників засобів масової інформації долучитися до висвітлення святкових заходів, популяризації свята Дня Незалежності України та створення авторських передач чи сюжетів з нагоди свята.

 
За матеріалами ЧОДА
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews