Буковинські пенсіонери зможуть отримувати пенсію через інтернет?

27.08.2019 18:48   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Відтепер пенсіонери не виходячи з дому мають можливість подати документи для отримання пенсії.

Для цього пенсійний фонд України запровадив модель "е-пенсія", яка передбачена для звернення громадян з приводу призначення пенсій в електронному форматі.

Людина може самостійно через наш портал подати всі документи, необхідні для отримання пенсійного забезпечення, і, відповідно, у банку, коли прийде відповідне СМС, щоб отримати пенсійне посвідчення і виплату пенсійного забезпечення, - сказав голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус.

Послуга, обіцяють у пенсійному фонді запрацює найближчим часом. Для цього потрібно запустити мобільний додаток. Саме за допомогою якого можна буде самостійно подавати всю інформацію до Пенсійного фонду й отримувати її.

 

Свої електронні заявки громадяни повинні залишати на веб-порталі електронних послуг ПФУ, на якому необхідно попередньо зареєструватися. Однак, не варто переживати тим, хто хоче особисто прийти на прийом. Адже нова система працюватиме паралельно з можливістю особисто прийти в центр обслуговування Пенсійного фонду і подати документи для призначення пенсії. За результатом розгляду заяви впродовж 10 днів має надійти інформаційне повідомлення або про результати призначеної пенсії, або те, що необхідні додаткові документи. Нова послуга безкоштовна.

null

Основні вимоги оформлення пенсії через новий сервіс: електронний підпис, особиста присутність у відділенні після отримання смс-повідомлення та наявність оригіналів документів.

Ну як вам сказати, з одного боку така послуга і зручніша, але знову ж таки не усі нею скористаються. Умовно кажучи, я ще розберуся, що і куди. І якби я заходила дивилася, то там чимало нюансів є, а інші,я к це зможуть зробити? , - каже пані Ніна.

Я точно не зможу так ніяку заяву подати. Хіба діти допоможуть, самостійно не справлюся, однозначно, - каже пані Катерина.

Саме краще прийти у пенсійний і там всі документи подати. Відразу скажуть, що ще потрібно донести, - а через Інтернет, хто його знає. Зробили нову «фішку», щоб ще й тут людей обманювали, - каже пан Іван.

Чи виправдає нововведення сподівання ПФУ? Можна буде зрозуміти умовно кажучи через рік. Адже для того аби навіть подати заяву через Інтернет потрібно вміти хоч трохи користуватися ПК.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews