Рух тролейбусів №2 та №4 невдовзі відновлять

29.08.2019 11:24   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
2 вересня громадський транспорт працюватиме у посиленому режимі.

Забезпечити роботу громадського транспорту 2 вересня у посиленому режимі та привести усі тролейбуси та автобуси у належний санітарний стан, – таке завдання поставив міський голова Олексій Каспрук на зустрічі  з перевізниками та працівниками відділу транспорту департаменту житлово-комунального господарства міської ради.

Міський голова нагадав перевізникам, що вони повинні забезпечити планову кількість транспортних засобів на маршрутах  і в умовах ремонту основних магістральних доріг, коли ускладнено дорожній рух, максимально забезпечити дотримання  графіків руху.

Поставлено також завдання зробити генеральне прибирання тролейбусів та автобусів перед випуском їх 2 вересня на маршрут.

Заслухано керівника компанії-підрядника Мирослава Саєвського щодо дотримання графіків ремонту дороги із заміною мереж на вулиці Руській.

Директора департаменту ЖКГ Володимира Бешлея зобов’язано забезпечити з 2 вересня відновлення руху тролейбусів на маршрутах №2 та №4 від Гравітону та Кемпінгу до університету, а також збільшити кількість автобусів на окремих автобусних маршрутах, яку курсують з Гравітону та де збільшується навантаження із початком навчального року.

Рух на ділянці вулиці Руської, де ведуться ремонтні роботи, з 2 вересня буде відкрито тільки для громадського транспорту. Власників приватних авто просять врахувати цю обставину, користуватися схемою об’їзду і не перешкоджати ремонтним роботам.

Звернуто увагу на необхідність забезпечення належної кількості автобусів на маршрутах, які забезпечують сполучення Садгори, Роші та Калічанки з центром міста, а також на збільшення кількості скарг на роботу перевізників, які обслуговують маршрути до Калинівського  ринку.

Чернівецьке тролейбусне управління зобов’язали 2 вересня випустити на маршрути максимальну кількість тролейбусів, особливо у години пікового навантаження. Про це йдеться на офіційному сайті міської ради Чернівців.

Звернуто увагу, що задовольнити звернення мешканців Гравітону про запуск додаткового автобусного маршруту до університету, або спеціальних «шкільних» рейсів місто не спроможне, оскільки немає комунальних автобусів, а приватні перевізники також не мають достатньої кількості транспортних засобів та водіїв навіть для обслуговування вже діючих маршрутів. Перевізники з інших регіонів зацікавленості до ринку пасажирських перевезень у Чернівцях не проявляють.

Перед департаментом житлово-комунального господарства поставлено завдання до кінця цього року забезпечити проведення конкурсу на визначення перевізників для обслуговування міських автобусних маршрутів відповідно до вимог діючого законодавства та з урахуванням транспортної моделі міста.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews