У Чернівцях на святі першого дзвоника рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

03.09.2019 08:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Шкільний дзвінок покликав сьогодні за парти учнів всіх шкіл Чернівецької області. Діти здобуватимуть важливі знання, вивчатимуть нові для себе речі. Разом із цим, підростаюче покоління потребує знань не тільки з шкільних предметів.

Тому сьогодні під час святкової лінійки з нагоди першовересня до вихованців Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату завітали рятувальники. Фахівці Служби порятунку привітали дітей з початком нового навчального року, побажали сил та натхнення до навчання та провели  для ліцеїстів акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Вогнеборці організували у дворі закладу показ пожежно-рятувальної техніки, яка залучається до ліквідації надзвичайних подій різного характеру, продемонстрували бойовий одяг рятувальників. Вогнеборці розповідали дітям про призначення кожного інструменту рятувальників, відповідали на запитання ліцеїстів. Після показової частини заходу, усі діти змогли відчути себе справжніми рятувальниками. Учасники акції приміряли спеціальні апарати захисту органів дихання та зору, каски і бойовий одяг, подавали воду із пожежного рукава, розрізали металеву трубу за допомогою гідравлічного інструмента.

Під час показових занять, фахівці Служби порятунку також нагадували присутнім про важливість повсякденного дотримання правил безпеки. Рятувальники навчали дітей правил, як вберегтись від різних небезпек, та як діяти у загрозливих ситуаціях. 

Ліцеїсти були захоплені, вони жваво обговорювали важливі теми безпеки життєдіяльності із вогнеборцями та з цікавістю виконували вправи з рятувальної справи. У більшості підлітків все це викликало непідробний інтерес, мабуть, чимало з них у майбутньому хочуть бути саме рятувальниками,  тому їм було так приємно стати сьогодні учасниками акції.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews