У Чернівцях обговорили шляхи надання пенсійних послуг в Е-площині

13.09.2019 23:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Пенсійний фонд – це орган, який надає цілий спектр послуг. І йдучи шляхом модернізації та використовуючи сучасні технічні досягнення пенсійна служба крокує в «ногу з часом» та переводить більшість своїх послуг щодо обслуговування краян в електронну площину.

На цьому наголошувалось під час наради, яку провів начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів.

Він підкреслив, що одним з головних завдань Пенсійного фонду  - максимальне спрощення процедур одержання послуг, і як частина цього напряму – можливість одержати послугу дистанційно, за допомогою сучасних E-сервісів. Ними вже може користуватися кожна застрахована особа, кожен пенсіонер та страхувальник, який пройшов реєстрацію на нашому вебпорталі. З розвитком технологій можливості вебпорталу значно розширились і після реєстрації в ньому, клієнт може отримувати необхідні дані з використанням цифрового підпису.

Довідково: цифровий підпис можна отримати, звернувшись до установ Державної фіскальної служби, Приватбанку, Ощадбанку та ін, а загалом підходять електронні ключі всіх акредитованих центрів сертифікації ключів.

На вебпорталі Пенсійного фонду для роботодавців (підприємців та підприємств) функціонує кабінет страхувальника, через який можна перевірити інформацію про подання звітності, сплату підприємством та фізичними особами-підприємцями єдиного соціального внеску, в тому числі – щодо заборгованості з цього виду платежу до Фонду. Окрім того, через кабінет страхувальника можливо отримати інформацію для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності працівника (лікарняні).

Також відтепер подати заяву для оформлення пенсійного забезпечення можна у режимі онлайн скориставшись послугою – пенсія в «один дотик». Ця послуга передбачає  одне особисте звернення громадянина до сервісного центру Пенсійного фонду для ідентифікації та отримання пенсійного посвідчення.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews