У Чернівцях боротимуться з порушенням трудового законодавства

16.09.2019 21:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Вирішення проблеми тіньової зайнятості населення області та захист прав застрахованих осіб - серед найважливіших завдань органів влади, контролюючих та державних служб.

З метою виявлення роботодавців, за звітністю яких наявні ознаки мінімізації оплати праці найманих працівників та інших порушень трудового законодавства Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області щомісячно здійснює аналіз та моніторинг даних реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Переліки таких роботодавців для застосування до них передбачених законодавством заходів впливу пенсійна служба надсилає до відповідних органів влади краю.

Зокрема, з початку 2019 року до Управління Держпраці у Чернівецькій області надіслані інформаційні матеріали щодо 3633 роботодавців; Головне управління Державної фіскальної служби у Чернівецькій області повідомлено про 2326 страхувальників, які мінімізують зарплату підлеглих і нарахування єдиного внеску; органи місцевого самоврядування поінформовано про 2116 несумлінних роботодавців; соціальних партнерів – про 1567 порушників трудового  законодавства.

Для обговорення на засіданнях обласної, районних та міських робочих груп з питань легалізації заробітної плати і зайнятості населення, а також проведення відповідних заходів з роботодавцями щодо дотримання ними законодавства про працю Департаменту соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації надіслані дані щодо 6496 страхувальників; Департамент регіонального розвитку поінформовано про 1408 недобросовісних керівників; Департамент агропромислового розвитку повідомлено про 503 роботодавців, які провадять діяльність в галузі сільського та рибного господарства з порушеннями закону про працю.

Завдяки проведеній роботі чисельність застрахованих осіб, яким роботодавці нараховують зарплату менше та на рівні мінімального розміру, в області зменшилася, порівняно з початком року, на 8 тисяч осіб (22,8%). При цьому кількість найманих працівників, яким роботодавці нараховують зарплату в діапазоні від мінімальної до трьох мінімальних заробітних плат, зросла на 1,2 тисячі осіб (1,2%), більше трьох мінімальних зарплат – на 8,1 тисячі осіб (61,1%).

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews