Понад 8 мільйонів гривень виплачено соціальної стипендії буковинським студентам від початку 2019 року

16.09.2019 07:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Право на отримання соціальних стипендій мають студенти (курсанти) державних вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації та вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, що входять до їх складу, без статусу окремих юридичних осіб, які навчаються за денною формою за державним замовленням. 

Виплата соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2016№ 1045 (із змінами), в таких розмірах:

  • студентам ВУЗів I-II рівня акредитації - 890 грн.;
  • студентам ВУЗів III-IV рівня акредитації - 1180 грн.;
  • студентам дітям-сиротам (позбавлених батьківського піклування) - 2360 грн.

Наразі в області нараховується 669 студентів, які отримують соціальну стипендію.

Для отримання соціальної стипендії студенти звертаються до ВУЗу за місцем їх навчання із заявою та копією таких документів:

  • паспорта громадянина України
  • свідоцтва про народження
  • довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків
  • студентського квитка.

Крім цього, студент додає копію документа, який підтверджує статус пільговика, що надає право на отримання соціальної стипендії.

Уповноважена особа ВУЗу формує на кожного студента, що претендує на отримання соцстипендії особову справу, завірену копію якої в десятиденний строк передає до органу соціального захисту населення за місцем розташування відповідного вищого навчального закладу.

Орган соціального захисту населення в п'ятиденний строк вносить відомості про студента (курсанта), який має право на отримання соціальної стипендії, що містяться в особовій справі, до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, шляхом формування персональної облікової картки, та робить заявку у коштах для виплати соціальних стипендій студентам, відповідно до поданих ВУЗом списків студентів.

За матеріалами ЧОДА

 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews