Конфлікт навколо Чернівецької психлікарні. Хто стоїть за скандалом?

29.09.2019 13:31   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Конфліктні ситуації довкола Чернівецької психлікарні не вщухають.

Хто і для чого роздмухує штучний конфлікт, голова облради Іван Мунтян та журналісти розбирались на місці.

Бійці АТО, які проходять зараз реабілітацію вимагають ще однієї будівлі для реабілітаційного центру. Побудувати центр просять у занедбаній будівлі де раніше лікувались ветерани другої світової війни.

Та дана будівля зараз знаходиться в аварійному стані, її потрібно обстежити чи вона взагалі придатна до реконструкції чи простіше і дешевше буде будувати центр з нуля.

Усім цим мала б займатись головна лікарка Анжела Левицька, натомість доки атовці вже 4 роки добиваються ще одного приміщення, вона стоїть осторонь. Головна лікарка вважає, що вона має займатись лише лікуванням, а облрада має забезпечити фінансування нового центру та усе зробити самотужки, - пише times.cv.ua.

В обласній владі не відмовляються від своєї участі у процесі, але позиція головної лікарки дещо дивує, адже в лікарні безліч проблем, а ініціативи від неї жодної не надходило. Адже керівник медзакладу це не лише лікар, а й менеджер, який має планувати як розвивати лікарню.

«Перед тим як облрада забезпечить фінансування необхідна відповідна робота головного лікаря» – зазначив Іван Мунтян.

Раніше будівлю, яку АТОвці хочуть приєднати до реабілітаційного центру орендував приватний підприємець Василь Чоботар, який зараз відмовився від оренди і готовий виділити 100 тисяч гривень на технічну оцінку будівлі, чи справді вона придатна для реконструкції.

Та одразу після цієї заяви стало зрозуміло, хто «каламутить» воду і який саме інтерес головної лікарки.

Як тільки гроші на експертизу та технічну оцінку знайшли, атовці стали вимагати щоб усіма кошторисами, грошима, що будуть перераховуватись від волонтерів та підприємців, займалась головна лікарка Анжела Левицька.

Тож наразі постає питання, чого хочуть бійці насправді, нового приміщення чи додаткових повноважень для головної лікарки. Хоча насправді стало чітко зрозуміло хто «накручує» атовців на штучний конфлікт.

Джерело "Чернівці Таймс"

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews