На Буковині у собаки хаскі виявили сказ

21.11.2019 10:29   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У селі Мамаївці від сказу згинула собака породи хаскі.

 Зараз роблять вакцинацію тварин від сказу, посилили нагляд за бродячими та дикими тваринами, які можуть бути переносниками сказу, повідомив начальник Кіцманського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Ярослав Якубівський,
 
Зміни в поведінці хаскі господарі помітили ще 15 листопада - тварина важко дихала, відмовлялась від їжі, дивно поводилася, навіть наносила несильні укуси власникам. Собаку відвезли у ветклініку, де лікар порадив ізолювати тварину. Вранці 19 листопада собака здохла, власники відвезли її труп на експертизу в регіональну лабораторію держслужби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, де і виявили, що тварина була хвора на сказ. Пише Кіцмань сіті.
 
Утримувалася собака на закритому подвір’ї, мала окремий вольєр, але одного вечора господарі чули гавкіт біля воріт і після того вранці бачили подряпини на морді собаки.
 
 У домогосподарстві зараз оголошено карантин, на прилеглих територіях, в тому числі на території колишньої ферми — наклали обмеження, вакцинують тварин, роз’яснюють місцевим жителям, що  потрібно робити у разі підозри сказу у тварини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews