У Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні оновили обладнання

12.12.2019 21:27   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Для лікарні закупили дороговартісний кювез американського виробництва.

Керівник обласної дитячої клінічної лікарні Микола Чепіль зазначив, що нещодавно для відділення  інтенсивної терапії новонароджених було придбане нове обладнання. Для покращення виходжування передчасно народжених дітей закупили дороговартісний кювез американського виробництва.

«Аналогічних кювезів немає в закладах охорони здоров’я області. Крім того, як нам повідомили представники постачальника, в Україні він теж один із перших зі своєї останньої партії виробництва. Це обладнання максимальної комплектації. Переконані, що воно прискорюватиме та покращуватиме виходжування діток, які цього потребують», – підкреслив лікар.

Завідуючий відділення інтенсивної терапії новонароджених ОДКЛ Олексій Козьма каже, що в середньому протягом року на лікуванні у даному структурному підрозділі лікарні перебувають 210-240 дітей, 65-70% з них потребують виходжування у штучно створених умовах. Найкраще такі умови дозволяє забезпечити новопридбане обладнання.

Даний кювез забезпечує умови для належної життєдіяльності дітей, вагою менш як 1,5 кг. Як правило, дитина перебуває у кювезі до досягнення відповідної ваги та стабілізації життєвоважливих показників, але не менше двох тижнів. Придбане обладнання дозволяє створити дитині необхідні умови вологості, температури, звукоізоляції. Крім того, кювез оснащений підводкою кисню, що дуже важливо, адже нерідко передчасно народжені діти потребують штучного забезпечення киснем.

Джерело: http://www.medcv.gov.ua/archives/26638

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews