Чернівчани платитимуть окремо за доставку газу

01.01.2020 11:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
З 1 січня українці отримуватимуть окрему платіжку за доставку газу: чернівчани платитимуть найбільше. 
 
За доставку газу - буде окрема платіжка. Газ - окремо, доставка - окремо! Тому з січня всі споживачі газу отримають окремі рахунки: один за газ, другий - за послугу з його доставки

 
У компанії пояснюють, що вартість послуг доставки газу розраховується індивідуально для кожного клієнта. Розмір плати залежить тільки від обсягів споживання.
 
За основу береться обсяг споживання газу упродовж "газового року". Це проміжок часу з початку жовтня до кінця вересня. Сума кубів газу, спожитого за рік, множиться на тариф на доставку. Результат ділиться на 12 рівних платежів, які виплачуються щомісячно упродовж року.

 
Для домогосподарств з плитою та колонкою, які використовують 170 кубометрів газу на рік, або 14-15 кубометрів на місяць, щомісячний платіж за доставку не перевищуватиме 16 грн.
 
При цьому повідомляється, що, за приблизними підрахунками, найбільші суми в платіжках будуть у Миколаєві (15,4 грн), Чернівцях (14,8 грн) та Івано-Франківську (14,1 грн). А найменші суми в платіжках отримають жителі Харкова (4,2 грн), Кривого Рогу (4,9 грн) і Дніпра (7,8 грн).
 
Споживачі можуть платити за доставку одним платежем за квартал, півроку або навіть рік. Таким чином вони зменшать свої витрати на комісії при здійсненні платежів. У компанії вважають, що це актуально для споживачів з газовою плитою або плитою і колонкою: якщо підсумувати їхні щомісячні платежі за доставку газу, то це становить від 100 до 200 грн на рік.
 
У компанії зазначили, що взимку, коли споживачі значно збільшують використання газу, платіж за доставку газу залишається незмінним, - йдеться в повідомленні "Регіональної газової компанії" (РГК).
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews