У Чернівцях провели нараду з головами ОТГ

13.01.2020 07:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Нарада під керівництвом в. о. першого заступника голови обласної державної адміністрації Богдана Ковалюка відбулася 10 січня з головами та працівниками об’єднаних територіальних громад, які утворилися 2019 року. 

Зокрема, у Ванчиковецькій та Карапчівській громадах вибори були в червні 2019 року, а в Сучевенській та Кадубовецькій громадах – наприкінці грудня 2019 року.

Учасники наради обговорили питання організації та проведення перших сесій ради об’єднаної територіальної громади, реорганізацію органів місцевого самоврядування, кадрові питання в об’єднаних територіальних громадах, особливості формування та виконання бюджетів об’єднаних територіальних громад у 2020 році тощо.

Богдан Ковалюк зазначив, що обласна державна адміністрація та експертні організації готові надати всебічну методичну та консультаційну допомогу відповідно до першочергових потреб та викликів, які виникли у новостворених ОТГ. 

Зокрема, найбільшим викликом є те, що з 1 січня 2020 року новоутворені громади не вивели на прямі міжбюджетні відносини з Державним бюджетом України. Це трапилося, бо на момент ухвалення головного кошторису країни на 2020 рік вони не були визнані Урядом спроможними. Днями обласна державна адміністрація погодила проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про визнання спроможними об’єднаних територіальних громад», в тому числі, чотири новоутворені громади. 

Таким чином, Міністерство фінансів України отримає правову підставу для розроблення пропозицій щодо внесення змін до Державного бюджету України на 2020 рік у частині встановлення відносин між державним бюджетом та бюджетами об’єднаних територіальних громад, у яких вибори відбулися 2019 року.

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews