75,5 % буковинців уклали декларації з лікарем первинної медичної допомоги

15.01.2020 08:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

За даними Національної служби здоров’я України, станом на 13.01.2020 року у Чернівецькій області 75,5 % мешканців підписали декларації з лікарями первинної медичної допомоги – педіатрами, терапевтами чи сімейними лікарями.  

В абсолютних цифрах даний показник складає 682 988 осіб. Найбільше мешканців – понад 300 тисяч – обрали собі лікаря ПМД у Чернівцях. 

У розрізі територій найбільше декларацій підписано із лікарями первинної медичної допомоги закладів охорони здоров’я міста Чернівці (понад 300 тисяч декларацій), КНП «Сторожинецький районний центр ПМСД Сторожинецької районної ради» (понад 56 тисяч декларацій), КНП «Кіцманський некомерційний центр ПМСД Кіцманської районної ради» (понад 43 тисячі декларацій), КНП «Глибоцький районний центр ПМСД Глибоцької районної ради» (понад 42 тисячі декларацій).

Чималу кількість підписаних декларацій також мають Товариство з обмеженою відповідальністю «Мак-медик» (майже 12 тисяч декларацій) та лікар ПМД – ФОП Лілія Гринько (1550 декларацій).

Принагідно нагадуємо, що з 1 квітня 2020 року в Україні запрацює програма медичних гарантій. НСЗУ розпочне оплату послуг за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» закладам охорони здоров’я, які надають спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу. Пацієнт користуватиметься – НСЗУ платитиме.

Для того, щоб отримувати медичну допомогу, відповідно до програми медичних гарантій, потрібно до 1 квітня 2020 року укласти декларацію з лікарем первинної медичної допомоги – терапевтом, педіатром чи сімейним лікарем.

Ознайомитись із закладами, де у Чернівецькій області надають ПМД, можна за даними електронної карти місць надання ПМД на сайті НСЗУhttps://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/elektronna-karta-misc-nadannya-pervinnoyi-mediko-sanitarnoyi

За матеріалами ЧОДА

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews